SSD testet: 1 terabyte for litt mer enn 200 euro

SSD, rask og rimelig

SSD har etablert seg som et system akselerator, knapt en privat datamaskin fortsatt starter fra en vanlig harddisk. Selv om det fortsatt en magnetisk disk for lagring av data er ofte brukt, men det kan snart endre seg.

En SSD med tilstrekkelig for en kontor-PC kapasitet på 256 GB vil koste mindre enn 80 euro, får du et spesialtilbud, må du plassere deg selv for en 500 gigabyte SSD knapt 100 euro på disken. Hvis du trenger mer plass - om fotosamlingen store PC-spill - men må grave mye dypere inn i deres lommer.

Men noen forhandlere tilbyr SSD med en lagringskapasitet på én terabyte for litt over 200 euro. I c't laboratoriet ti eksemplarer måtte vise om den lave prisen ikke er avsatt på ytelse. I testen, ikke bare modeller i 2,5-tommers format, terabyte SSD var det nå også hovedsakelig i bærbare PC-er spredt mSATA- og M.2 format.

Ser på en nesten tom SSD, så nesten alle er fast; opp til 560 MB / s lese, godt over 400 MB / s ved skriving. Agnene spesielt når du skriver på høyt nivå fra hveten: Mens noen modeller også bidra med opptil 500 MB / s skrive, så senker hastigheten i andre SSD-disk-nivå. Se i test i c't 10/16:

(II)