Guerrilla Research Library: Yhdysvaltain korkein oikeus kuuluu ankara tuomionsa Sci-keskitin

Guerrilla Research Library: Yhdysvaltain korkein oikeus määräsi tänään tuomionsa Sci-keskitin

"Sci-tahti: todellinen ratkaisu Open Access Ongelma"

(Kuva: Sci-Hub Twitterissä)

Monille tutkijat Sci-Hub on korvaamaton osa heidän työtään. Nyt Yhdysvaltain tuomioistuin on päättänyt, että palveluntarjoajien on poistettava kaikki linkit sivulle. Lisäksi operaattorit ovat maksaa 4.800.000 dollaria.

Kriitikot kutsuvat Sci-iskun, The "Pirate Bay tutkijat"Kuitenkin monet tutkijat, sissien kirjaston tieteellisten julkaisujen on välttämätön osa päivittäistä tutkimusta. Perustaja alusta on huomioinut jopa arvostetun Nature-lehdessä työstään. Sci-keskitin tarjoaa tieteellisiä julkaisuja kaikenlaisia ​​maaliin, on tässä tapauksessa noin tekijänoikeuskysymykset aikaa ja tekee työstä niin tarjolla tutkijoille, jotka muutoin johtuvat Paywall rajoituksia ei pääsyä julkaisuihin. Nyt kuitenkin tuhoisa tuomiota alusta on määrännyt Yhdysvaltain liittovaltion tuomioistuimessa.

Voittoa tavoittelematon hyväntekeväisyys haastoi kapinallisia

Koska portaali TorrentFreak raportoi kemisti erikoistunut yhtiö American Chemical Society (ACS) on myöntänyt suurimman kysynnän 4,8 miljoonaa dollaria (noin 4,1 miljoonaa euroa) ja 32 virheellisesti kopioitu ja leviämisen toimii käräjäoikeudessa Virginiassa. Tämä on toinen virke tällaista. Kesäkuussa kaupan kirjankustantaja Elsevier +15.000.000dollari (noin 13 miljoonaa euroa) oli käräjäoikeuden New Yorkissa saada palkitaan. Kazakstanin Alexandra Elbakyan joka toimii Sci-tahti ei läsnä kaksi oikeudenistunnoissa. Hän oli tehnyt selväksi haastatteluissa aiemmin, että he pelkäävät kostotoimia jonka Urherberrechtslobby klo matka Yhdysvaltoihin.

ACS on voittoa tavoittelematon järjestö, mutta tuntuu silti alttiina valtavia tappioita Sci-tahti, koska sen omat lehdet menivät läpi vapaan kilpailun Sci-tahti varoja näppejään. Mutta Elbakyan ei tee rahaa sci-tahti, hän näkee alustan tyminen suurelle yleisölle. Ei liene epäilystäkään siitä, että operaattorit varaa maksaa sakon tuomioistuinten korvaukset puuttuvat.

"tuhoisa" Tuomio koko Internetin?

Lisäksi maksetaan Sci-tahti korvauksia Tuomareiden Virginiasta on tuominnut ja Internet-operaattorit ryhtymään toimiin leviämisen vastaisen materiaalin verkkosivustosta. Teollisuuden edustajat - kuten Google, Facebook ja Microsoft - oli itse osoittautui tuomioistuimessa, huomauttaa, että tällainen päätös voisi vaikuttaa tuhoisasti Internetissä sellaisenaan. Tuomioistuin oli, mutta tämä kumosi. DNS ja hosting-palvelujen tarjoajat, rekisterinpitäjien, hakukoneet ja muiden palveluntarjoajien on siis poistettava pyynnöstä mitään linkkejä Sci napaan.

Ovatko nämä toimenpiteet hyvissä verkottumisen tutkimusyhteisö, joka ilmeisesti on akuutti tarve huoltotoimenpiteet tehdään paljon epävarmaa. Loppujen lopuksi mutta verkko-operaattorit voivat nyt tilata estää sivuston, joka aikaisemmin kun tekijänoikeusrikkomuksesta on harvinaisuus Yhdysvalloissa. Sci-tahti itse näyttää olevan vähän Päätös vaikutti. Toistaiseksi palvelu ja sen toimijat olivat onnistuneesti lopettaneet Yhdysvaltojen toimivaltaa.(FAB)