IBM ilmoittaa kvanttitietokoneen 20 kubittien kuin verkkopalvelua

IBM ilmoittaa kvanttitietokoneen 20 kubittien kuin verkkopalvelua

(Kuva: IBM)

Käynnistettiin viime vuonna viisi kubittien Quantum Experience Platform on tehdä merkittävää edistystä laskentateho vuoden loppuun mennessä.

Toukokuusta 2016 tutkijat voivat kokeilla ilmaiseksi kvanttitietokonetta Verkkopalveluun IBM. Vuoden 2017 yritys haluaa laskentateho "IBM Q" lisäys 5-20 kvanttibittejä. IBM ilmoittaa lehdistötiedotteessa.

"Yli 60000 käyttäjää on tehty yli 1,7 miljoonaa kvantti kokeiluja ja luoneet yli 35 tutkimusjulkaisut kolmansilta osapuolilta. Maailmanlaajuisesti käyttäjiä on yli 1500 yliopistojen, 300 lukioissa ja 300 yksityiset laitokset ovat rekisteröityneet"Kirjoittaa IBM.

Verkkopalveluun Quantum Kokemus Platform (kuva) Verkkopalveluun Quantum Kokemus Platform (kuva)

Kvanttitietokoneiden tärkeä tietotekniikan tulevaisuuden, aiemmin pidetty "enimmäkseen teoreettinen käsite", IBM: n Web-palvelut ovat käytettävissä kiinnostuneille ensimmäistä kertaa. Johdatus kvanttilaskentaa ja 360 asteen videoita hänen Quantum Research Laboratory, IBM myös.

Lisäksi yhtiö käyttää QISKit ulos avoimen lähdekoodin SDK ohjelmoinnista kvanttitietokoneet. Samaan aikaan tutkijat Yorktownissa Heights, New York työskennellä jo prototyyppi 50 kubittien.

Lisäksi Google ja Microsoft ovat huolissaan kvanttitietokoneet. Kun ne ovat kypsiä, anna heidän niiden avulla ratkaisemaan ongelmia, joihin ei ole riittävästi prosessointitehoa perinteisten tietokoneiden.(S)