Metalli metalliin: Näytteenotto välinen kiista voimalan ja Moses P. viedään tuomioistuimeen

Metalli metalliin: Näytteenotto välinen kiista voimalan ja Moses P. menossa EYT

Tämä lähes kahden sekunnin "Metallista metalliin" miehittää tuomioistuimet jo yli kymmenen vuotta.

Kolmannella kierroksella vuosina kiista yli lähes kaksi toisen näytteen yhtenä kappaleena Sabrina Setlur pureutuu Euroopan yhteisöjen tuomioistuimeen. Korkein oikeus on ollut joitakin muita kysymyksiä.

Kiista kahden sekunnin näyte 1977 julkaistun otsikot "voimala" menee kolmannella kierroksella nyt Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa (EYT). Bundesgerichtshof (BGH) on esittänyt yhteisöjen tuomioistuimen kysymyksiin rikkoo oikeuksia äänitetuottajan ottamalla näytteitä, korkein saksalainen tuomioistuin sanoi torstaina (asia. I ZR 115/16).

Rytmi sekvenssi "just me"

Tässä prosessissa se tulee lyhyen rytmi sekvenssin otsikon "Metallista metalliin" Saksan electro pioneerit Kraftwerk, tuottaja Moses Pelham ilman lupaa vuonna 1997 julkaistu kappale "just me" käytti Sabrina Setlur. Sen sijaan kasvien perustajajäsen Ralf Hütter oli jättänyt puku vuonna 2004.

Tapaus on sittemmin ollut korkein oikeus ja perustuslakituomioistuin käsittelee. Keskeinen kysymys on se, onko näyte voidaan helposti käyttää, kun se on riippumaton työtä. Korkein oikeus oli ensimmäisellä kierroksella, joka "Kyllä, mutta ..." voi kamppailla joiden kautta se selventää jotain arvioitavaksi uudelleen. mutta molemmilla kerroilla se oli Pelham: Hän ei voinut.

Pelham edelleen kova

Muusikko, joka kirjoitti 1990-luvulla kanssa Rödelheim riimi hanke Saksan rap historiaa lopulta siirtyi liittovaltion perustuslakituomioistuin. Päätös, korkein oikeus ei ole ottanut riittävästi huomioon taiteellisen vapauden hänen päätöksensä, ja lähetti menettelyn kolmannella kierroksella. Kahden sekunnin näytteen nyt päätyy ennen EYT.

Korkein oikeus on lykännyt asian käsittelyä ja pyytää yhteisöjen tuomioistuimelta, miten EU: n on tulkittava tekijänoikeuksia koskevat näytteenotto- ja onko Saksan tekijänoikeuslaki ristiriidassa tässä yhteydessä direktiivin. Liittovaltion korkein oikeus aluksi kysymyksen siitä puuttumisena yksinoikeus kappaleiden äänitetuottajan läsnä "pienin Tonfetzen" sovelletaan ja onko se juridisesti on kopio niin uusille tallenteita.

Katso myös:

(VBR)