Kiista yleisradio Post: Erilaiset vaatimukset medialle päivää Munich

ARD App

Osana keskustelua radiopisteelle on aina kiistaa yleisön käsitellään verkossa. Erityisesti yleisradiotoiminnan laki, joka on julkinen mediakirjastoja toistaiseksi ajallisia.

(Kuva: AP, Kay Nietfeld / arkisto)

Minkä viestin voit silti luottaa ja miksi? Münchenin mediapäivät etsit vastausta tähän kysymykseen. Ensin on kuitenkin median päättäjät keskustelemme tyypillinen saksalainen kysymys: kuukausittainen lupamaksun tällä hetkellä 17,50 euroa.

Toimitusjohtaja RTL Saksassa, Anke Schäferkordt on syyttänyt pääministeri antaa yksityisten tiedotusvälineiden kilpaillen julkisten ja Internet jättiläisiä alas. Avajaisissa Münchenin mediapäivät hän kertoi tiistaina: "Vääristyminen markkinoiden yli kahdeksan miljardia euroa lähettävät osakkuudesta ARD ja ZDF hillitsemiseksi on vihdoinkin. Koska tulokset pääministerien konferenssin viime viikolla osoittavat yhteen kietoutumista politiikan, elimet ja laitokset pysyy tiukkana. Kukaan ei uskalla lähestyä kaivattua, todellisia muutoksia."

Pääministeri olivat sopineet viime viikolla Saarbrückenissä joka saa enemmän vapauksia niiden toimituksellista sisältöä Internetistä ARD, ZDF ja Saksa radio. Schäferkordt arvosteli: yleisradion joten saanut työtä, "panos varoja vahvistaa amerikkalaisten alustojen kautta vapaa tarjonta alkuperäistuotantoja, kun taas yksityiset tiedotusvälineet (...) neuvotella näiden alustojen toimivia liiketoimintamalleja. Hatut pois huipulle kilpailun vääristymisen!"

Rahaa ja politiikka

Tulevaisuudessa ARD puheenjohtaja Ulrich Wilhelm hylkäsi median päivää ehdotus jättää osan lähetyksestä Avustukset yksityisten palveluntarjoajien: "Yksityisen ovat erittäin suuria voittoja, ovat ansainneet hyvin vuosien varrella. Tältä osin vaatimus julkista rahaa tuntuu oudolta." Huolimatta rahavastiketta osuus poliittisten tarjoukset on laskenut merkittäviä yksityisiä kanavia. "Ennen kukaan täällä julkisista varoista, jotka omistavat budjetin tilanne täällä voisi varmasti antaa enemmän"Sanoi BR-ohjaaja Wilhelm, joka jatkaa tammikuun alussa ARD puheenjohtaja.

Isäntä mediapäivät, Siegfried Schneider oli ehdottanut uudistusta lähetyksen osuus hyväksi yksityisiä palveluntarjoajia maanantaina: "Osa liikevaihdon voitaisiin mainostetaan niin, esimerkiksi tuotantoon poliittisen lehden. Tämä on niin yksityisen kuin julkisen palvelun tiedotusvälineet voisivat soveltaa"Schneider sanoi Saksan Press Agency. Hän on presidentti Baijerin sääntelyviranomaisen kaupallisiin lähetyksiin ja tällä hetkellä puheenjohtajana johtajien konferenssin valtion tiedotusvälineet Saksan viranomaisille.

vapaata huonetta

Saksan Googlen pomo Philipp Justus kutsutaan Münchenissä enemmän tilaa digitaalisen median: "Näen Saksassa on edelleen aivan liian yleinen aikomus rajoittaa jokaisen uuden keskipitkän heti muuttaa refleksi sääntelyä." Näin Saksa voisi olla kansainvälisesti kilpailukykyinen. "Tarvitsemme enemmän mahdollisuuksia digitaaliuudistusta eikä outbraking koska mielestämme meidän on suojeltava vanhoihin malleihin"Justus sanoi.

Iso trendi ovat vakuuttuneita Googlen johtaja digitaalinen ääni avustaja: "Vuorovaikutusta käyttäjien ja laitteiden käydään yhä enemmän puhekielen tulevina vuosina." Mobiililaitteissa, yksi viidestä Google-haku on jo puhuttu eikä kirjoitettu.

Myös itseliikkuvat Tulevaisuuden auto on suuri mahdollisuus mediapalvelujen tarjoajat Asiantuntijoiden mukaan: "Jos matka-aika vapaa-aika, kuljettajan istuimen on TV sohvalla", Vodafone Saksa toimitusjohtaja Hannes Ametsreiter sanoi. Kuljettaja on tulevaisuudessa niin paljon aikaa median käyttö. Erityisesti käyttö videon kasvaa edelleen. "Matkapuhelinverkon on hyvin ainutlaatuinen video verkkoon. Oletamme, että 80 prosenttia käytön matkapuhelinverkon lähitulevaisuudessa tulee olemaan video."

infrastruktuuri

Ametsreiter vaati nopeaa infrastruktuurin laajentamiseen ja seuraavan sukupolven matkaviestinnän 5G: "Gigabit loukkaavaa maan on erittäin tarpeellista. Saksa on jäljessä täällä." Kaikilla alueilla Saksassa on oltava kuidun yhteydet: "Lasikuitu luo kuljetuksen valonnopeudella. Tämä on kuljetuskapasiteettia ja yhteys seuraavat 50 100 vuotta."

Niistä 31 mediapäivät Münchenissä yli 400 kaiuttimet ja jopa 6000 kävijää odotetaan. Motto Kolmipäiväisen kongressi on: "Media, Trust, Machines - luottamus uusmediayhtiö",(Bernward Loheide, dpa) /(Jk)