“Kasvava vuoret e-jätteen”

Avaamisessa jopa 1,12. held kansainvälinen konferenssi Nairobissa täytäntöönpanosta Baselin yleissopimuksen valvontaa rajat ylittävä liikenne ja vaaralliset jätteet varoitti Achim Steiner, johtaja YK: n ympäristöohjelman (UNEP), erityisesti suhteessa kasvavaan määriä elektroniikkaromua. Vuosittain aiheutuu 30 ja 50 miljoonaa tonnia elektroniikkaromua. Samaan aikaan 165 maassa ovat Baselin yleissopimuksen. ei ole ratifioinut Baselin yleissopimuksen ja muiden sopimusten kieltämällä vaarallisten jätteiden vienti muun muassa Venäjä ja Yhdysvallat.

Kasvu elektroniikkaromua johtuu pitkälti tietokoneiden, matkapuhelimet, tulostimet ja televisiot, olla "kasvavat vuoret e-jätteen" kerääntyä ja lukuisia myrkkyjä ympäristöön ja ihmisten, kuten elohopeaa, arseenia lyijyä, kadmiumia ja polybromibifenyyleistä. EU elektroniikkaromua kasvaa 3-5 prosenttia. Kehitysmaissa elektroniikkalaiteromuasetuksen kasvoi nopeimmin. Vuoteen 2010 mennessä sen odotetaan kolminkertaistuvan täällä. Kysynnän lisääminen hintojen lasku ja nopea innovaatiosyklit voi lisätä roskat, joka usein päätyy kehitysmaihin luvattomiin kaatopaikoille tai joessa, joten myrkkyjä mennä veteen tai polttamalla ilmassa. Tätä varten jätteiden viennin tulevat pääasiassa pohjoisesta etelään.

Steiner tarkoitetun raportin Basel Action Network (kielto), kun kuukausi vähintään 100000 tietokoneita satamassa Lagos (Nigeria) saapuu. sijaitsevat Lagos itsessään kaikkialla elektronisten laitteiden ympärillä tai polttaa luvattomasta kaatopaikoille. Komponentit laitteita kehitetään ihmisten seuraa ja kiintolevyt käytetään mm ​​materiaalina aidat. Lagos löytyi elektroniikkaromun esimerkiksi tulee kuin kielto on löydetty US- Army Corps of Engineers, Illinois Department of Human Services, Kansas osasto of Aging, Massachusettsin osavaltion, Michigan Department of Natural Resources, kaupunki Houston, koulut, sairaalat, pankit ja yritykset, kuten IBM ja Intel.

75 prosenttia viedään Afrikkaan elektronisia laitteita ja tarvikkeet ovat Steiner, "E-jäte", Eli se on se tapahtuu pitkiä matkoja käytössään kehittyneistä maista ja yrityksille Afrikkalainen kaatopaikoille. Koska tarkastuksia Aasian maissa ovat terävämpiä, jätevirtojen muuttamaan Afrikkaan. UNEP tutkimuksessa ovat myös äskettäin osoittaneet, että Aasian rannikkovedet ovat yhä suuremmassa määrin saastuttamia ainesosia, jotka tulevat elektroniikkaromua.

Yksi kiireellisimmistä tehtävistä lopettamaan kansainvälisen jätekuljetusten, oli sopimus siitä, mitä jätettä ja mitkä ovat käytetyt tuotteet. Huolet elektroniikkalaitteissa sekä lentokoneiden ja laivojen. Matkapuhelimiin, nopea leviäminen Afrikassa ja Aasiassa, matkapuhelin kumppanuushankkeen on perustettu löytää parempia keinoja estää romun ottaa takaisin vanhoja laitteita ja kierrätyksen edistämiseksi.

Yleensä rajat ylittävä liikenne tulisi vähentää ja torjua, jotta tunnistavat jätevirrasta voidaan rekonstruoida Baselin yleissopimuksen. Tutkittua eurooppalaisessa verkostossa ja täytäntöönpanoa ympäristölainsäädännön (IMPEL) viime vuonna kansainvälinen jätteiden kuljetus kasvaa. Mitä seurauksia tällä voi olla, jos se on hallitsematon, selvisi elokuussa, kun myrkyllisten jätteiden sairaita ihmisiä kuljetetaan Euroopasta Abidjan ja kuoli.(Fr)