Abmahnfalle jäte sähkölaitteet Rekisteröidy

ElektroG vaatii sähkölaitteiden valmistajat, tässä maassa ottamaan vastuuta vanhojen laitteiden hävittämisestä. Nämä rekisteröintiä tuotteiden "Sähkö- ja elektroniikkalaitteet Register" (EAR) vaaditaan. Jälleenmyyjä, soveltamaan sopivia tuotteita Saksassa tarjouksen tai markkinat, mutta ei tule luottaa sokeasti, että valmistaja täyttää velvoitteensa, mutta tämä tarkistus tarvittaessa - tai kasvot epävarma varoitukset kilpailulainsäädännön rikkomisesta, kuten tuore tapaus näyttää.

Vuonna käydyssä Hammin tuomioistuimen kyseessä oli pölynimuri kärsineille jälleenmyyjä oli esittänyt sen verkkokaupasta. Selvisi osana testioston kilpailijan yksikkö oli ilmeisesti törmännyt ns rinnakkaistuontia Britanniasta Saksa. Valmistaja oli pölynimuri, mutta (5 ElektroG § 6 kohta. 2 virke) rekisteröity kumpikaan mainostettavan tuotteen nimeämisen jälleenmyyjän edelleen merkkituotteiden korvan kunnolla. Tämän jälkeen online vähittäiskauppias näki sakkolauseke selitys ja varoitus kustannuksia määrä 1000 euroa vastakkain.

Tuomareista Oberlandsgericht Hamm näki kanteen perusteltua. Jopa jälleenmyyjät ovat velvollisia WEEE asianmukaisen rekisteröinnin myymien tuotteiden sähkölaitteiden korvan mukaan nyt julkaissut selitys tuomio 30.8.2012 (vrt. I-4 U 59/12). Kilpailulaki rikkomisesta valhe toistaiseksi sitten kun asiakkaat ohjasivat jakajan tilat harhaan, oikeus päätyi. Tämä koskisi myös, vaikka jälleenmyyjä oli vain toiminut huolimattomasti.(Map)