Kuluttaja kannattaa haastaa WhatsAppin tiedonsiirtoon

Facebook ja WhatsApp

(Kuva: AP, Patrick Pleul / arkisto)

Jälkeen Facebook ilmoitti viime vuonna yrittää välittää kerättyihin tietoihin WhatsApp, oli paljon protesti. Tiedonsiirron väliaikaisesti pysäytetty, vaan estää ne kokonaan, kuluttajien kannattaa tehdä nyt oikeudessa.

Saksalainen kuluttaja kannattaa harkita sen kiistassa WhatsAppin nyt oikeudenkäynti: Koska ilmoitti siirtoon puhelinnumerot käyttäjiä Facebookissa Consumer Federation (VZBV) on jättänyt vastaan ​​käydyn WhatsAppin ennen Berliinin maaoikeus. kerätä ja tallentaa yrityksen kuluttajilta joskus laittomasti tietoja ja antaa sen edelleen Facebookissa pohjalta muuttunut viime elokuussa käytön ja yksityisyyden suoja, joka kuluttajan kannattaa julistettu.

Syöttäminen suunnitteilla, mutta pysähtyi

Facebook oli keskeyttänyt viime marraskuussa, kun väliintulon tietosuojan ja varoituksen VZBV jakamista ja käyttöä Euroopan WhatsApp käyttäjille emoyhtiöön. Alustavan pysäkki pitäisi antaa virkamiehille mahdollisuuden ilmaista huolensa - ja Facebook aika punnita niitä, niin julisti maailman suurin online-verkosto.

WhatsApp yli miljardi käyttäjää ilmoitti elokuun lopussa, tulevaisuudessa paljastaa puhelinnumero käyttäjiä Facebookiin. Lisäksi, taajuus lyhytsanomapalvelun avulla jaetaan vanhemman tietoa. Tämän pitäisi mainonnan ja ystävät ehdotuksia Facebookissa palvelut paranevat, se sanoi.

VZBV korosti, että tiedot siirrettäisiin riippumatta siitä, onko käyttäjällä on Facebook-tili vai ei. on erityisen kriittinen, että parilliset luvut kuluttajia, jotka ovat yksinkertaisesti tallennetaan puhelinluetteloon WhatsApp asiakkaita jotka menivät koko Facebook Group.

Poistetaan siirrettyjen tietojen

Valituksessaan kuluttajan kannattaa nyt jonka tarkoituksena ensinnäkin, että välitti tiedot poistetaan. WhatsApp pitäisi myös olla käyttämättä yhteensä kahdeksan kiistänyt lausekkeet käyttöehdot ja tietosuoja- kohti käyttäjää. Esimerkiksi WhatsApp varata oikeuden antaa sen käyttäjille lähettää ja mainosmateriaalia Facebook-konserni ilman heidän suostumustaan.

"Facebook on sanonut julkisuutta vuonna 2014, ei luovuta käyttäjätietoja kahden palvelun"Said Carola Elbrecht, oikeudellinen sihteeri VZBV. Silloin monet kuluttajat ovat luottaneet. "Tämä lupaus ei pitänyt pitkään."

Lue nykyisessä c't:

  • Secure WhatsApp vaihtoehtoja verrattuna
(AP) /(MHO)