Miljardia Deal: Intel ostaa FPGA jättiläinen Altera

Intel

Pian kanssa FPGA Intel

Aluksi epäonnistui, mutta nyt se: 16,7 miljardia dollaria käteisenä Intel ostaa kakkonen FPGA markkinoilla, Altera.

Intel ja Altera Corporation ovat nyt vielä sovittu: 16,7 miljardia dollaria käteisenä - $ 54 prosenttia osake - pitäisi käsitellä mennä poikki vaiheessa. Noin kuukausi sitten neuvottelut olivat vielä epäonnistui Altera, silloinkin Intel sanotaan käskenyt dollaria jo 54 euroa ulkona oleville osakkeille. Molemmat hallitukset ovat nyt jo yksimielisesti. Tämä tulee kallein ylivoimaisesti Ostokset, Intel on koskaan tapahtunut, yli kaksi kertaa kalliimpaa kuin viisi vuotta sitten, monien mielestä olla täysin ylihinnoiteltuja hankinta McAfee.

Kun hankinta kakkonen kentällä ohjelmoitavat porttimatriisipiirit (FPGA) jäljessä Xilinx Intel nyt menee aivan uudet markkinat. Koska markkinat yritysten näin päällekkäin tuskin koskaan on odottaa pikaista hyväksyntää Yhdysvaltain sääntelyviranomaisten FTC ja oikeusministeriö.

Altera tarjoaa FPGA ja socs sarjassa Stratix, Arria ja Cyclone. Stratix 10 on jo valmisteltu Intel 14 nm-tri-gate prosessi. Sillä socs Altera myös ARM hylsyjen ohjelman Stratix 10 SoC kuin ARM Cortex-A53, toisille ARM Cortex-A9. Tämä tarjous pysyy hankinnan jälkeen. "Intel aikoo jatkaa tuen ja kehityksen Alteran ARM-pohjainen ja virranhallinta tuotelinjojen" - sanotaan Intelin lehdistötiedote.

Yhdistettynä sirut Intel-suorittimia ja Altera FPGA ovat myös pian odotettavissa. Intel ilmoitti hiljattain integrointi FPGA / ASIC ydintä, yhtiö EASICS vuonna Xeon linjan, mahdollisesti pitäisi kohdistaa hieman painetta Altera, että ne eivät ole ainoita. Lisäksi on paljon kalliimpaa hankinta Broadcom on spekuloitu. Mutta tämä suurin käsitellä puolijohteiden historian chipmaker Avago, joka oli vuonna 2013 jo ostanut LSI 6,6 miljardia dollaria, valmistui viime viikolla 37 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Alkuvuodesta 2016, Broadcom hankinta on saatettava päätökseen.

(As)