Ubuntu 4.14 LTS: Linux med fem års garanti oppdatering

Som LTS versjonen med fem års støtte Ubuntu 04,14 er ikke bare interessant for Linux-brukere som ønsker å ha den nyeste programvaren noensinne, men også for brukere som verdsetter et stabilt system - og et alternativ for Windows XP-brukere som er i endring.

The Unity skrivebordet i Ubuntu 14.04. The Unity skrivebordet i Ubuntu 14.04.

Ubuntu 4.14, oppkalt kode Trusty Tahr, er en LTS-versjonen som er publisert Canonical hvert år. LTS står for Long Term Support: Ubuntu 4.14 LTS leveres i fem år med oppdateringer, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer. De er derfor ikke bare attraktivt for brukere som likevel tar hver ny versjon, men også for Linux-brukere som ikke ønsker å installere nye Linux-versjoner hvert halvår.

Som vanlig, bringer "lojale fjellgeit" oppdatert programvare: kernel 3,13, Firefox 28, Thunderbird 24,4, Libreoffice 4.2.3. De medfølgende Gnome programmer er stort sett i tråd med Gnome 3.10. The Unity skrivebordet har blitt revidert nøye: det tilbyr nå innstillinger for skjermer med høy oppløsning og visning av programmenyer i tilsvarende vindu i stedet for panelet på toppen av skjermen.

Blant de nye funksjonene i Ubuntu 4.14 inkluderer lokalt innebygde menyer og støtte for skjermer med høy oppløsning. Blant de nye funksjonene i Ubuntu 4.14 inkluderer lokalt innebygde menyer og støtte for skjermer med høy oppløsning.

Noen nye apps og forhåndsversjoner av skjermen serveren Mir og neste desktop generasjon Unity 8 gi et første inntrykk av hvilken retning det kunne gå med den foreslåtte sammenslåingen av Ubuntu Touch for mobile enheter med den klassiske desktop Ubuntu for stasjonære og bærbare datamaskiner.

Ubuntu 4.14 LTS er tilgjengelig som en desktop og server versjoner for 32- og 64-bits systemer for å laste ned umiddelbart.

[Oppdater 18.04., 12:00] Alle som bruker Ubuntu 10.13, bør snart bli tilbudt en systemoppgradering. Brukere av Ubuntu 12.04 LTS må vente en stund til sommeren for det første punktet utgivelsen er publisert 14.04.1, eller oppgradere ved å ringe programvareoppdateringen med kommandoen
update-leder -d
kraft. [Oppdatering]

En detaljert gjennomgang av Ubuntu 4.14 med et bilde avstanden kan bli funnet på heise open:

Se også:

(ODI)