Jolla og Sony bringe Sailfish OS på Xperia smarttelefoner

Jolla og Sony bringe Sailfish OS på Xperia smarttelefoner

I Barcelona Jolla viser en Xperia X med Sailfish OS.

(Bilde: Heise online)

Etter tabletten katastrofe og restrukturering kommer det til oppstart Jolla åpenbart bedre. I Barcelona, ​​finnene presentere blant annet Sony som en ny partner - og også noen smartphones.

Mobiltelefon prissammenligningutstillingTelefon-FlatSMS-Flatsmart~~POS=TRUNCaltApple iPhone 6sApple iPhone 6s PlusApple iPhone SEHuawei Mate 8LG G5Samsung Galaxy S6Samsung Galaxy S7Samsung Galaxy S7 EdgeSony Xperia Z5Sony Xperia Z5 kompakt

en tjeneste av

Livstegn fra systemet nisje: Den finske oppstart Jolla er etter tabletten katastrofe, permitteringer og midlertidige insolvens i roligere farvann farvannet. "Selskapet er sunt, og vi forventer å oppnå break-even i år"Sa Chief Financial Officer Antti Saarnio mandag på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona. Finnene har noen nye partnere på slep og noen enheter i bagasjen.

Sony Xperia X med Sailfish OS

En stor prestasjon for finnene skal det nye samarbeidet med Sony være at Jolla har annonsert på MWC: Sony åpner sin Åpne Enhets Program for Sailfish OS. Dette gir utviklere theroretisch en rekke topp kvalitet smarttelefoner som Sailfish OS kan kjøre. Jolla planlegger å lansere sitt system i fremtiden for en rekke Xperia smarttelefoner, men ønsker ikke å konkretisere planene.

Som et første skritt, finnene viser i Barcelona en Sony Xperia X med Sailfish OS. Xperia X Sony avduket i fjor på MWC. Mens det er ikke veldig high-end, men så langt den best utstyrte smarttelefon med Sailfish OS. Jollas også neste fellesskap smarttelefon som kommer fra Sony. Enten det er å håndtere Xperia X, gjorde selskapet ikke ønsker å bekrefte. Jolla anslår at smarttelefonen vil være tilgjengelig innen utgangen av andre kvartal.

Kina Consortium

Som en ny partner er også et konsortium av kinesiske produsenter om bord som ønsker å investere i Sailfish OS lang sikt. Konsortiet vil utvikle basert Sailfish OS uavhengig smarttelefon operativsystem for det kinesiske markedet. Hvilke produsenter gjemme seg bak dette konsortiet har Jolla ikke forrådt. Men det handler ikke bare om smarttelefoner. På lang sikt Sailfish OS kan også kjøre smart-TV og følge en sti som WebOS er allerede borte. Men disse er langsiktige perspektiver, konkrete planer finnes ennå.

H- Den Inoi R7 med Sailfish OS vil være tilgjengelig i april i Russland.(Bilde: H)

I mellomtiden bringe mer Jolla partner i løpet av nye smarttelefoner på markedet. Den russiske Open Mobile Platform bringer i april sammen med den nye produsenten Inoi en Sailfish telefon med Snapdragon 212 SoC ut flere enheter til følge. I Brasil vil Jala Gruppe bringe sin første Sailfish smarttelefonen på markedet: Den Accione vil være tilgjengelig i september.

Phoenix fra asken?

Jolla ble grunnlagt av tidligere Nokia-ansatte som utvikler forlatt av Nokia og hans tidligere partnere MeeGo som et åpent mobile operativsystem Sailfish OS. Etter en mislykket crowdfunding for en tablett og take-off av en investor, selskapet var på randen av kollaps. Etter oppsigelser og restrukturering, fokuserer Jolla på utvikling av programvare og system lisensiert, blant annet produsenter og konsortier som den russiske Open Mobile Platform.

I fjor Jolla ble presentert på MWC Aqua Fish i den indiske partner Intex. Samarbeid med Intex kjøre på ny maskinvare, men ikke foreløpig planlagt, sier selskapet nå i Barcelona.(VBR)