Nettbank pålogget: omdirigering problemer i Nettbank

Routing problemer i Nettbank

Etter langsiktige kunngjøringer i Nettbank har migrert sine informasjonsaktiva holdt sist helg, og - nesten med kunngjøring - gjort en rekke kunder med service pauser i regnet.

Hundrevis av Facebook innlegg med ulike problembeskrivelser har latt ramme et reelt Shitstorm på Nettbank siden helgen etter grunn Umstelloungen. Noen bankkunder klaget, i motsetning lovet at de ikke ville få en ny tilgang til ditt hjem bank sendt. Andre kan være med de nye dataene mens innlogging, men ikke lenger så sine kontobeholdning og andre raste mot avvist debet uttak.

For å gjøre vondt verre, telefonstøtte Nettbank tilsynelatende var håpløst overbelastet og mange innringere frustrert forlatt deres hjelp til å finne lang ventetid. Noen kunder har bedt banken team for personlig mail, for å hjelpe dem om det, men en generell kundeinformasjon har holdt instituttet så langt skyldig.

ambisiøs migrasjon

På forespørsel banken nå fortalt heise nettet at hun hadde identifisert årsaken til det viktigste problemet som følge av den planlagte konverteringsprosessen. Som en del av regnskapet migrasjon av DZ Bank, mor til tidligere kompetent Sparda Bank på eget morselskap, Augsburger aksjeselskap bank, er tilgjengelig for alle kunder med en ny BIC (AUGBDE71NET) råde. Deretter mange kontakt innspillinger, der enten Sparda-Bank og den tyske Bundesbank var involvert mislyktes.

Spesielt, multi-bankapplikasjoner som StarMoney også at leverandørene har installert sammen med den nye nettbanken BIC ikke vise den like nye sikkerhetssertifikater mislyktes tilsvarende. Selv med PayPal debet var - i henhold til Nettbank - vanligvis en utdatert BIC årsak til transaksjonsfeil.

I tillegg, for tiden går ut en ny bølge av masseutsendelser med de nye kredittkort for å oppnå selv de av de 140.000 kundene som du ikke har oppnådd på første forsøk. Frustrerende opplevelser av mange kunder med telefon, sa banken, med den ekstra teknologi problem at Telekom har midlertidig blokkert noen linjer til sine callsentre.

Normalisering i sikte

Begge årsaker til feil - villfaren ruting og telefonlinje lunger - bør være fullstendig eliminert senest i morgen, torsdag, lovet Nettbank talsmann Thomas Rossmann. Gebyrer for avviste debet ordre ville bli refundert. for eksempel, som trenger en spesiell løsning i hastesaker, kan det remittering service, så PayPal eller Star Financial, ringe og informere om den nye BIC. Dette bør gi umiddelbar rette vanligvis. En melding med denne informasjonen, har selskapet fortsatt ønsket å publisere på Facebook i dag.

Bilde 1 av 3

Nettbank secureapp (3 bilder)

skjerm~~POS=TRUNC

Innloggings utsikt
(Bilde: Nettbank)

Kunder ikke lenger kunne oppdage sine kontobeholdning etter å ha logget inn, men bare en misforståelse hadde kanskje dårligere: Selv om det nylig distribuert sikker app tjene til å sikre og bekreftelse av pengeoverføringer, er men på grunn av konseptet ikke tenkt som et informasjonsmedium for kontobeholdning. Hva alt har forandret seg for nettbankkunder med bryteren er funnet på referanseside på nettet.(HPS)