NASA probe Juno: Video viser passering av Jupiter

NASA probe Juno: Video viser fly til Jupiter

(Bilde: NASA / SwRI / MSSS / Gerald Eichstädt / Seán Doran)

For månedene, NASA sonden Juno Jupiter baner, etter innledende problemer, er de nå ikke bare gir viktige data for forskere, men også bilder. Består levere imponerende videoer av Juno reise.

Noen få dager etter at NASA sonden Juno i sin bane for sjette gang jupiter neste punkt (Perijovum) har nådd entusiaster har satt sammen bildene gjort om til en video. Den viser - mye raskere - flukten av sonden til Jupiter og gassgigantene over. Den største planeten i vårt solsystem vil vises i et nytt lys, vårt bilde av ham var, men så langt preget hovedsakelig av innspillinger av Hubble Space Telescope. Takket være Juno misjon er sannsynlig endringen, NASA og dermed samlet bilder, men søke og oppfordres til å redigere publikum. Videoen er nå et av resultatene.

Men NASA går også utover den allerede etablerte praksisen med publikasjonen: Sonden har med JunoCam et kamera om bord, hvis arbeid er å være co-kontrollert av (amatør) astronomer over hele verden. Noe som kan tyde på prosjektsiden med sine egne bilder av Jupiter, hvilke områder av dynamisk sky dekk for å fotografere den NASA-sonde. Så NASA forskere ønsker å få mest mulig ut av den begrensede instrument tid og båndbredde, og gjøre rike bilder mulig. De innsamlede dataene vil bli publisert umiddelbart, og kan fritt brukes, for eksempel for å lage slike videoer.

Juno hadde kommet i løpet av sommeren 2016 på Jupiter og går i bane rundt gassgiganten siden den gang. Totalt er flere titalls baner planlagt. På sin første, proben var i stand til å fastslå at det magnetiske feltet til planeten er fortsatt mye sterkere enn ventet. Videre var forskerne i stand til å observere takket Juno allerede at nordpolen av gassgiganten er vesentlig forskjellig fra sin sydpol. Årsakene til dette vil nå bli utforsket. Analysen av pol var en av de viktigste målene for oppdraget, fordi de var for flygende siste sonder tidligere ikke synlig og derfor fortsatt stort sett uutforsket.

Bilde 1 av 25

Jupiter probe Juno (25 bilder)

Den store røde flekken
(Bilde: NASA / SwRI / MSSS / Gerald Eichstädt / Seán Doran)

(Mho)