Oppsigelser og Butikk relansering: Konvertering på Redcoon

Oppsigelser og nettside relansering: Konvertering på Redcoon

Nettbutikken av Media-Saturn Redcoon datter er for øyeblikket parkert, offisielt en ombygging av butikken system. men bak kulissene skal det allerede være oppsigelser.

Nettbutikken av Media-Saturn datterselskap Redcoon er offline. På nettsiden, en konvertering er annonsert, ville det være "snart" tilgjengelig igjen på nettet. Hvordan Media Saturn oppgitt på forespørsel, er bak flyttingen av Redcoon til nettbutikken for Media Markt og Saturn, i begynnelsen av mai for å bli ferdig. men er å bli levert før den normale avslutning bestillinger, forsikret en talsmann for selskapet, kundeservice er også fortsatt tilgjengelig.

men angivelig er det ikke bare rundt bakenden, konvertering det er ledsaget av oppsigelser ved Redcoon. Ifølge hoved-Echo er å bli kuttet fra 70 til 100 poeng i hovedkvarteret Aschaffenburg, så langt 150 mennesker er fortsatt arbeider for Redcoon. Antall ansatte er det trolig falle ytterligere, avisen siterte innsidere. Redcoons logistikksenter i Erfurt, men angivelig ikke berørt og vil fortsette å jobbe for Media Markt og Saturn. Media Saturn ikke spesifisere omfanget av permitteringer.

Fra håp til tapsbring

Media Saturn hadde så vellykket online forhandler Redcoon kjøpt 90 prosent av 2011th På den tiden hadde ennå ikke MediaMarkt Saturns nettbutikker i starten. 2013 ble etterfulgt av fullstendig overtakelse og nå maktbalansen allerede er annerledes: strategien til "Multi Channels", dvs. integrering av filialer og nettbutikk er for de to store hoved merkevarer, ifølge Media-Saturn alltid lønnsomt.

For ren Online Shop Redcoon det ser mindre rosenrød: Mens Media Saturn gir ut ikke egne tall for datteren, gjennom årlige rapporter i Federal Gazette, kan nedgangen forstå, men bra. Mens i 2013/14 regnskapsår fortsatt 403 millioner euro i omsetning, som falt for 2014/15 til 338 millioner euro - på samme tid, tap av 49 millioner steg til 55 millioner euro. I det samme året hele Media Saturn konsernet et konserndekkende nettsalg på 1,8 milliarder kroner - en økning på 23 prosent.

Diagrammer Ceconomy, den kommende eierselskapet for Media-Saturn elektronikk forhandler, sa sent i fjor for høyt press på marginer og fortsatt tap i Redcoon. De kunn også nedleggelsen av Redcoon nettbutikker i Østerrike, Spania, Portugal og Benelux-landene. I Tyskland og Italia ønsket å veie strategiske alternativer. (AXK)