Salama 3 vuodesta 2018 ilman lisenssimaksuja

Thunderbolt-3-kaapelilla MacBook Pro.

(Kuva: Apple / Intel)

Intel aikoo toimittaa nopeasti käyttöliittymän tulevaisuudessa osana sirujen ja suostua ilmaiseksi.

Intel yritti kolme leviämiselle Thunderbolt. Toistaiseksi joustava ja nopea liitäntä löytyy pääasiassa Apple-tietokoneiden - muun muassa siksi Thunderbolt määritys ei ole julkinen ja ylimääräisiä lisenssimaksuja käyttöön. Tällaiset kustannukset on leikattu 2018, ja Intel haluaa sisällyttää Thunderbolt 3 tulevaisuudessa suoraan (joissakin) jalostajat: siksi PC ja kannettavien tietokoneiden valmistajista säästää kustannuksia ja aluksella tilaa ylimääräisiä Thunderbolt ohjainpiiri.

Ilmoitettujen muutosten Chris Walker, varatoimitusjohtaja Intel Client Computing Groupin, kirjoitusta. Joka prosessorit sisältävät Thunderbolt 3 tulevaisuudessa, mutta hän ei paljasta. Leviäminen Thunderbolt 3 tietokoneissa puolestaan ​​pitäisi tehdä käyttöliittymä oheislaitteiden valmistajia houkutteleva ja lopulta varmistaa, että tarjonta lisääntyy.

Laitteiden määrä kasvaa - suhteellisen nopeasti

Nykyisin noin 180 eri tietokoneeseen Intel Core teknologian markkinoilla olevan, että tarjous Thunderbolt kolmas Toinen 30 ovat loppuun mennessä valmisteilla. Myös mukaan Intelin 60 oheislaitteita. Lisäksi suurempi tiedonsiirtonopeus Salama 3 tarjoaa myös mahdollisuuden ladata USB-C-laitteita nopeasti. Salama 3 myös siirtää USB 2,0, 3,1 (5 ja 10 Gbit / s) ja DisplayPort video. Koska Thunderbolt 3 jopa 40 Gbit / s luo ja kokoaa yhteen kahdeksan DisplayPort 1.2-kanavat voivat liittyä 5K näyttää yli yksi Thunderbolt-3-kaapelilla.

Salama 3 käyttää samaa liitin USB-C-tyypin ja myös tukee kaikkia ominaisuuksia USB-C. Thunderbolt 3 yhteyksiä 40 Gbit / s, mutta tarvitaan myös erityisiä Thunderbolt-3-kaapelilla.

Apple laittaa ensimmäinen yritys sen MacBook Pro -mallit menneisyydestä syksyllä täysin Thunderbolt 3 - jopa suosittu latausjohto MagSafe- sen magneetilla kiinnitettävän vältetään tapauksessa onnettomuuksissa sai sen. MacBook Pro on vain kaksi tai neljä USB-C-portit Thunderbolt kolmansien

Applen kiittää Intelin pyrkimyksiä

Applen pitää Intelin strategiaa positiivisesti. Laitteisto Engineering päällikkö ryhmän Dan Riccio, sanoi lausunnossaan, että heillä oli Thunderbolt "alusta alkaen" tekee yhteistyötä Intelin. "Alan johtava toteuttamisessa kiitämme Intelin pyrkimyksiä integroida Thunderbolt teknologia CPU ja avaa se muulle teollisuudelle."(BSC)