Facebook: Åpenhet oppdatering på valg reklame

Facebook

Facebook brukes daglig av noen 1320000000 mennesker.

(Bilde: AP, Stephan Jansen / ikon)

I kjølvannet av den amerikanske valgkampen Facebook kom under ild på grunn av bestått skjult valgkamp. Nå er selskapet svarer med en oppdatering av sin åpenhet politikk.

Rob Goldman, Facebook visepresident av reklame, har en åpenhet oppdatering for tilkoblet via Facebook reklame - spesielt for politisk reklame - annonsert. Fremtiden bør være klart hvem som står bak reklamen og hva annet innhold har dukket opp. Goldman eksplisitt henviser til relevante kunngjøringer fra CEO Zuckerberg, som hadde talt i en video i september til de vedvarende påstandene om manipulasjon rundt det amerikanske presidentvalget.

Facebook: Åpenhet oppdatering på valg reklame Med ett klikk vil du kunne se alt koblet via en konto reklame i fremtiden. Valg reklame må møte enda strengere retningslinjer.

I fremtiden bør det være mulig via et klikk på "Vis annonser" på profilsiden til en annonsør for å se alle tilkoblede Bidrag - uavhengig av om du er i angitt av annonsøren målgruppen. Etter en innledende beta test i Canada, vil systemet bli utvidet i løpet av måneden til USA og deretter spilt over hele verden.

For innhold relatert til en ventende valget, vil Facebook fortsette å utføre en mer detaljert undersøkelse av annonsørene. Utgangspunktet kun for amerikanske valget er kunder kan oppleve et enkelt klikk, som har byttet politisk reklame og hvem som har finansiert. Dessuten vil denne mekanismen gradvis etablert i andre markeder. (Sha)