Krangel om kringkasting Post: Ulike krav til medie dager München

ARD App

Som en del av debatten på radio innlegget er det alltid uenighet om de offentlige tilbudene på nettet. Spesielt kringkastings lov som skal være offentlige mediebibliotekene så langt timelige grenser.

(Bilde: AP, Kay Nietfeld / arkiv)

Hva meldingen kan du fortsatt stole på og hvorfor? München Media Days søker et svar på dette spørsmålet. Men først er media beslutningstakere debattere en typisk tysk utgave: månedlig kringkasting avgift på tiden 17,50 euro.

Administrerende direktør i RTL Tyskland, Anke Schäferkordt har anklaget statsministeren for å la private medier i konkurranse med offentlige og Internett-gigantene ned. Ved åpningen av München Media Days hun sa tirsdag: "Forvrengning av markedet med mer enn åtte milliarder euro kringkaste bidrag på ARD og ZDF må begrenses til sist. Som resultatene av statsministrene konferansen i forrige uke viser veving av politikk, organer og institusjoner holder seg stramt. Ingen tør nærme seg sårt tiltrengte, reelle endringer."

Statsministeren hadde avtalt i forrige uke i Saarbrücken som vil få mer frihet i sitt redaksjonelle innhold på Internett ARD, ZDF og Tyskland radio. Schäferkordt kritisert: Den offentlige adresse så får jobben, "bidrag midler til å styrke den amerikanske plattformer gjennom gratis levering av originale produksjoner, mens den private media (...) forhandle med disse plattformene på levedyktige forretningsmodeller. Hats off til toppen av konkurransevridning!"

Penger og politikk

Fremtiden ARD formann Ulrich Wilhelm avviste medie dager fra forslaget om å la en del av kringkastings Bidrag private leverandører: "Den private har svært høy fortjeneste, har tjent godt gjennom årene. I denne sammenheng samtalen for offentlige penger virker merkelig." Til tross for full kontantstøtte andelen av politiske avtaler har falt på store private kanaler. "Før man får her ved offentlige midler som egen budsjettsituasjon her kan sikkert gi mer"Sa BR-direktør Wilhelm, som tar over i begynnelsen av januar ARD formann.

Verten for media Dager, Siegfried Schneider, hadde foreslått en reform av sendingen bidrag til fordel for private tilbydere på mandag: "En del av den årlige inntektene kan bli annonsert så, for eksempel til produksjon av et politisk magasin. Dette er så privat så vel som offentlig tjeneste media kunne søke"Schneider sa den tyske Press Agency. Han er president i den bayerske Regulatory Authority for Commercial Kringkasting og for tiden leder av styret Conference of the State Medietilsynet i Tyskland.

rom

Google Tyskland sjef Philipp Justus heter i München mer plass for digitale medier: "Jeg ser i Tyskland er fortsatt altfor vanlig intensjon om å begrense hver nye medium umiddelbart endre refleks regulering." På denne måten kan Tyskland ikke være internasjonalt konkurransedyktig. "Vi trenger flere muligheter for digital innovasjon og ikke outbraking fordi vi føler at vi trenger å beskytte gamle modeller"Justus sa.

En stor trend er overbevist om Google sjef digitale stemme assistent: "Samspillet mellom brukerne og enhetene vil skje mer og mer om språket i de kommende årene." På mobile enheter, vil én av fem Google-søk allerede snakket i stedet for skriftlig.

Også selvgående bil for fremtiden er en flott mulighet for medieleverandører Ifølge eksperter: "Hvis reisetiden for fritid, er førersetet på TV sofaen", Vodafone Tyskland CEO Hannes Ametsreiter sa. Sjåføren vil i fremtiden ha så mye tid på bruk av media. Spesielt vil bruk av video fortsette å øke. "Mobiltelefonnettverket er en veldig unik video nettverk. Vi forventer at 80 prosent av bruken av et mobilnett i nær fremtid vil være video."

infrastruktur

Ametsreiter kalt for en rask utbygging av infrastruktur og neste generasjons mobile 5G: "En Gigabit støtende for landet er svært nødvendig. Tyskland henger etter her." I alle regioner i Tyskland må det være fiberforbindelser: "Glassfiber skaper et transport lysets hastighet. Dette er transportkapasiteten og tilkobling for de neste 50 til 100 årene."

Blant de 31 medie dager München mer enn 400 høyttalere og opptil 6000 besøkende er ventet. Mottoet for den tre dager lange kongressen er: "Media, tillit, Maskiner - tillit i det nye medieselskapet",(Bernward Loheide, dpa) /(Jk)