50 vuotta sitten: Perry Rhodan floppi valkokankaalla

50 vuotta sitten: Perry Rhodan floppi valkokankaalla

Kannessa Perry Rhodan kirjanen 1 nimikirjoituksia kirjoittajien Kurt Mahr, William Voltz ja Clarkin Darlton.

(Kuva: House of History, Bonn)

Otsikolla "... 4 ... 3 ... 2 ... 1 ... morte" tuli 4. elokuuta 1967 scifi-sarjan sankari Perry Rhodan Italian elokuva. Saksankielinen versio "SOS avaruudesta" juoksi 20. lokakuuta ja pettynyt fanit villisti.

Uuden sarjan noin kuolematon astronautti Perry Rhodan alkoi 8. syyskuuta 1961 jatkettiin viikko viikon jälkeen; se on pisin ja menestynein saksalainen panosta maailmanlaajuiseen scifi. Jos ei puhkeaisi ydinsota, lakkoja, asteroidi tai ulkomaalaisten maa, ilmestyy helmikuun 2019 - tai 1569 ennen uuden galaktisen aikakauden - lehden 3000.

Elokuvia, sarja oli viisikymmentä vuotta sitten. 4. elokuuta 1967 Italiassa, ensi-ilta elokuva perustuu se oli "... 4 ... 3 ... 2 ... 1 ... morte" sijaan. syntyi 20. lokakuuta 1967 "Perry Rhodan - SOS avaruudesta" kantaesitettiin; Yhdysvaltain katsojat saivat "missio Stardust" odota marraskuuhun asti 1968th Alkuperäinen versio sanottiin olevan menestys, Länsi-Saksan floppasi armottomasti.

vastaa "Plan 9 from Outer Space"

Perry Rhodan pysty-Perry Rhodan pysty-

Joillekin kriitikot "SOS avaruudesta" Euroopan vastine roskakoriin klassikoita "Plan 9 from Outer Space", Miten oli mahdollista? Menestys ensimmäisen tuottaman München-Verlag Moewig Rhodan romaaneja ilmeni pian. Kesällä 1966 ajatus elokuva versio luotiin. Tuottaja oli Münchenissä sijaitsevan Ernst von Theumer erikoistuneen halpa toiminta leffa. Karl-Heinz VOGELMANN toiminut käsikirjoittajana. Hän oli ammatiltaan kuva kuvaaja, mutta oli myös käsikirjoituksen Theumers agentti trilleri "Terävät kuvat Jamaika" kirjoittanut 1965th

Sitten ammuttiin Roomassa. Johtaja Primo Zeglio oli vähän ajatus tilaa, mutta se auttoi scifi kokenut Antonio Margheriti. Pääroolin otti haltuunsa kanadalaisen syntynyt Lang Jeffries, joka työskenteli lyhyen tv uransa Yhdysvalloissa vuodesta 1960 Cinecitta Studios. Sveitsin Pinkas Braun soitti SuperVillain Homer Arkin. Niistä tukeva valettu löydämme Joachim Hansen; Hän oli vuonna 1957 sota elokuva "Afrikan tähti" tiedossa.

Perry Rhodan elokuvan sankari vuonna 1971 alkaa kolmen toverinsa kuuhun. Siellä hän tapaa ulkomaalaisia ​​planeetalta Arkon, leukemia Crest ja yhtä ylimielinen kaunis Tooran. Avaruusalus on ottaa moottorivian kiinteä, mutta vene toimii. Kaksi ihmistä maapallolla ja Tooran siten lentää Afrikasta syöpätutkija tohtori Haggard poimia. Ylittymisen jälkeen kaikenlaisia ​​taistelujoukkoja ja pahat Arkin päättyy hyvin. Crest on terve taas ja Perry ja Thora löytävät toisensa.

Volume 1 + Rakkaus

NASA Grumman Lunar Rover 1964(Kuva: NASA)

Käsikirjoitus elokuva perustui ensimmäiseen kysymysten sarjan, mutta lisäsi rakkautta ja Homer Arkin. (Kyse 6, on hahmo nimeltä Homer Adams.) Kalusteet jätti paljon toivomisen varaa. Avaruusalus Crest ja Thora näytti italialainen suunnittelija lampun ja avaruus puvut Rhodan ja hänen toverinsa ei ollut happitankkeja. Parempi onnistui Lunar Rover. Tässä studio otti luonnos, jossa ilmailualan yritys Grumman oli tehnyt vuonna 1964 NASA.

Saksan puhaltimet laski "SOS avaruudesta" jonka mukaan mätä. Perry Rhodan kirjailija Karl-Herbert Scheerin ollut mitään hyvää sanottavaa johtajalle Primo Zeglio. Hän ikuisti hänet myöhemmin unflattering liikettä alas utopistinen aineet sarja "CUA", Mutta Perry Rhodan kirjoja tehty mainos tuotantoa ja Scheers muiden kirjailija Walter Ernsting alias Clark Darlton kirjoitti romaanin elokuva julkaistiin uudelleen 2014.

50 vuoden kuluttua ensi-on selvää, että heikkoudet "SOS avaruudesta" paljolti niukkaa kirjallisuuden mallia. Toinen ohjaaja olisi ollut parempi elokuva. Saksankielinen versio on myös vähennetty alkuperäisestä noin varttitunnin. On muodostanut lopullista välienselvittely Homer Arkin ja Perry Rhodan. Kuka haluaa nähdä seikkailu valmis, löytyy US-versio "missio Stardust", Samana vuonna kuin Primo Zeglio nuoren Berliner Hans-Joachim Thunack alkoi Perry Rhodan Strip Super 8-muodossa. "Yksinäinen aika" - nimi tulee Issue 50 sarja - tuli pisin puhallin projekti elokuvan historiassa ja on vielä kesken. Jotkut materiaalia on saatavilla YouTubessa. toivomme, että koko tuotanto tulee elokuvan ulkonäköä Issue 3000 mennessä.

(Ralf Bülow) /(ANW)