Lasikuitu Telekom, “Se ei ole vain FTTH”

Lasikuitu Telekom:

Luottavainen: Niek Jan van Damme IFA.

(Kuva: Heise online-tilassa)

IFA, Telekom uusi laajakaistayhteys 1 Gb / s edessä - kotitalouksille, jotka on jo valokuituliitäntäelementit Bonner. Toiset täytyy tyytyä VDSL - on todellakin lasikuitu, minun Bonn.

Deutsche Telekom hallituksen jäsen Niek Jan Damme on ylpeä. "Toimimme mukaan 455000 km, suurin valokuituverkon maassa"Lähtevä johtaja Saksa Bonner verkko-operaattori sanoi perjantaina IFA Berliinissä. "Mikään muu yritys on niin paljon kuitulinkillä kuin olemme." Näin ollen Telekom on jo 8.200.000 "Lasikuitu asiakkaita" voi voittaa.

8000000 Fiber asiakkaita?

Tässä merkittävä määrä, Telekom tulee mutta vain siksi, että hän arvelee sen VDSL asiakkailleen. Lasikuitua on tarpeeksi tässä jakokotelon tiellä (FITC), asiakas entisestään kytketty kuparijohdinparin, ns tilaajayhteyden (ULL). On TAL Telekom voi Vektorikäytön teknologian lyhyen kantaman yhteyden enintään 100 Mbit / s tarjous. Todellisessa FTTH-liitäntöjä, lasikuitu ulottuu ainakin osaksi talon - ja Saksa roikkuu täällä Euroopan vertailussa jälkeenpäin.

mutta "Se ei ole vain FTTH"Sanoo Van Damme. "Myös Vektorikäyttö on lasikuitua." Telekom aluksella, jättäen Bonner vuoden lopulla, pitää vaihtoehdot kuparijohdinpari varten "ei sammu", Van Damme vertaa FTTH Valokuitu nopealla loistoauton että ei ole varaa. VDSL sitten luultavasti jotain golf tässä kuvassa: luotettava ja edullinen massatuote.

1 Gbit / s 120 euroa

Huolimatta mieluummin kuparia, Telekom rakentaa todellinen kuituliittimet. Tätä varten ryhmä on esittänyt IFA uuden tariffin: Magenta kotiin Giga. 120 euroa kuukaudessa on Internet 1000 Mbit / s ja 500 Mbit / s upload, puhelin ja EntertainTV Plus. voivat varata paljon noin 700000 kotitaloutta, kertoo Van Damme. Kaiken Telekom on noin 13 miljoona laajakaistaliittymää.

Telekom, uusi tariffi on myös testi, kuinka vahva nämä kaistanleveydet ovat jo kysyntää. "Markkinat ovat vielä kehittymättömät"Sanoi Van Damme. "Haluamme nähdä, miten tämä kehittyy, ja kokemusta." (VBR)