Commuter ennätys Saksassa – “Hinta kasvaa stressiä”

Commuter ennätys Saksa -

Työmatkalaiset rautatieasemalla

(Kuva: AP)

Koskaan lievennetty niin monet ihmiset toimimaan tänään. Kallis vuokrat kaupungeissa ja tallentaa työllisyyden ajaa työntekijöiden maantie- ja rautatieliikenteen. Poliitikot ja asiantuntijat vaativat voimakasta vastatoimiin.

Saksassa on enemmän ja enemmän henkilöitä. Käyneiden osuus, jotka osallistuvat pitkiä matkoja töihin ja töistä hankinta- on kasvanut viime vuodesta 0,2 prosenttiyksikköä uuteen ennätykseensä 59,4 prosenttia, koska liittovaltion Building, Urban asioiden ja aluekehityksen dpa ilmoitti Berliinissä. Siten määrä työmatkalaiset kasvoi vajaasta 18000000-18400000.

Kaupunki eniten työntekijöitä asuu muualla oli Münchenin 365000 työmatkalaiset (2015: 355000). Tärkeimmät syyt olivat korkeat vuokrat ja kiinteistöjen hinnat kaupungeissa sekä työllisyyden kasvua, asiantuntija Thomas Pütz Bonnin-pohjainen Federal Institute kertoi dpa.

Lisää kulkevat idästä länteen kuin päinvastoin

Vasemmassa kansanedustaja Sabine Zimmermann korosti vielä paljon enemmän työntekijöitä Itä-Saksasta töihin läntisissä maakunnissa kulkevat kuin päinvastoin. 2016 lievennetty noin 404000 itäsaksalaisten työntekijöiden lännessä, vuonna 1999 se oli 308000. Sen sijaan vain 158000 työntekijät olivat Länsi-Saksasta vuonna 2016 työskennellä uusissa maissa vuonna 1999 noin 77000.

Kun otetaan huomioon kielteiset seuraukset työmatkaliikenne ympäristölle aiheuttamat liikenteen ja maankäytön sekä terveyden kärsiviä Liittovaltion ympäristöministeri Barbara Hendricks (SPD) vaati keväällä: "Meidän on panostettava välisen yhteyden kaupunkien ja maaseudun, nykyaikaisen ja tehokkaan joukkoliikenteen esimerkiksi."

Vasemmisto Group Vice Zimmermann kertoi dpa: "Hinta nousi liikkuvuus lisääntyy stressin, erityisesti ns kauko työssäkäyntiliikenne terveysongelmia." Itse asiassa, työmatkat mielletään usein rasitteena, joka voi vaikuttaa terveyteen, kuten liittovaltion väestöntutkimuksen Wiesbaden varoittaa.

"Lisää joustavuutta!"

Zimmermann sanoi: "Täällä työnantajia vaaditaan löytää työajat, jotka mahdollistavat työntekijöiden joustavuutta ja toimia vastoin heiluri stressiä." Korkeat lähiliikenteen ylijäämä idästä länteen on ilmaus pakenevat työttömyyttä ja matalat palkat Itä-Saksassa. "Yli 25 vuotta lasku todellakaan voida sanoa yhtäläiset elinolot."

Paitsi kaupunkien ja maaseudun ja maakuntien välillä on enemmän ja enemmän henkilöitä. Olivatko 1999 tai 2170000 työntekijöiden määrä nousi 2016-3150000. Laskennallinen Zimmermann tietojen avulla liittovaltion Työvoimatoimisto (BA), jotka ovat myös perustana toimittamien tietojen liittovaltion Building, Urban asioiden ja aluekehityssuunnitelmaan. Sillä Institute, BA toimittanut tietoja työmatkalaiset yhteisön tasolla. ei havaita, onko työntekijä asuu, esimerkiksi pitkiä matkoja viikolla työpaikalla ja ajaa vain viikonlopun päämiehelleen asuinpaikan, kuten BA tiedottaja selitti.

pidempiä matkoja

Keskimäärin heiluri etäisyydet pitenevät. Joten pituus yksinkertaisen työskentelyreitillä mukaan ollut liittovaltion viime vuonna keskimäärin 16,91 km, vuosi ennen kuin se oli 16,76, vuonna 1999 vain 14,59 km.

Kaikkialla oli erityisen selvästi kohonneita työmatkaliikenne vuodesta 1999 vuoteen 2005. Koska myöhään 2000-luvulla, työmatka on pysähtynyt suurelta osin, kun taas osuus commuters valoa kasvaa edelleen, koska asiantuntija Puetz mainittu. Johtuen yhä useampi työntekijä olisi vuodesta toiseen absoluuttisesti mutta huomattavasti enemmän työmatkalaiset.

Katso myös Telepolis:

(Basil Wegener, dpa) /(ANW)