Linux kannattajat: München paluu Microsoft hallinnon lamaannuttaa vuotta

Linux-käyttöjärjestelmä

"Limux", Kangas maskotti Linux-käyttöjärjestelmän toimittaja ennen raatihuone Baijerin pääkaupungissa Münchenissä

(Kuva: AP, Peter Kneffel)

Oppositio Münchenin kaupunginvaltuuston varoittaa kaavailtua rullan takaisin Windows ja oletettavasti Microsoft Office ennen kallis Schildbürger kepponen. Hallinnon Lämmitysviive niin myös tulevaisuudessa.

CSU ja SPD ovat keskiviikkona Münchenin kaupunginvaltuusto luonut edellytykset on, että hallinnossa Baijerin pääkaupungissa loppuun mennessä 2020, koko kaupungissa yhtenäinen client arkkitehtuuria noin 29000 tietokoneita perustuu Windows on perustettava viimeistään. Toimistossa ovat tulevaisuuden "kaupallisesti saatavilla standardi tuotteet" käyttää. Oppositio arvosteli uhkaava jonkin aikaa päätöslauselman Lead hallintokomitealle terävä kuin kalliita Schildbürger merkkijono, jolla merkkejä ajat olivat väärin.

Florian Roth, johtaja vihreiden Münchenin edustajisto, kuvaili sitä "järjetön"Haluavat kääntää kelloa taaksepäin avoimen lähdekoodin asiakkaan LiMux ja LibreOffice kohti Microsoft. Päätös oli hyväksyttävää, koska aloitteen pidettiin vastoin nimenomaista tahtoa valittujen edustajien ei ulkopuolisten asiantuntijoiden taloudellista kannattavuutta. Lopullisen päätöksen ostosta Microsoft Office ovatkin siirtäneet suuri koalitio vuonna 2018, mutta jo hyväksynyt kalliita osto 6000 sitä koskevia lisenssejä. joten on selvää, että oppositiopoliitikko: "Schilda sanoo hei."

Väärä ensisijaiset tavoitteet?

Roth heitti musta ja punainen myös laiminlyödä turvallisuuskysymyksiä ja asettaa väärän tärkeimmät tavoitteet uudelleen suuntaamista kaupunkien johto. On kiistatonta, asiantuntijoiden, hän sanoi, "että monokulttuuri vain Microsoftin tuotteilla käyttöjärjestelmän ja Office-sovelluksia on suurempi riski verkkohyökkäykset kuin monimuotoista, joka myös ja erityisesti avoimen lähdekoodin tuotteita ovat", Liittovaltion Tietoturvanhallinnan (BSI) ovatkin päättänyt "heterogeeninen ympäristö" siirtyä Windows ja Linux järjestelmissä. Juuri tällainen seos olisi koskee Green Munich "kustannustehokkaasti, halvempaa ja aivan paljon turvallisempaa",

tämän maan aikana Schleswig-Holstein ottaneet vastakkaisen lähestymistavan vapaampia ja noin ja Britanniassa laittaa LibreOffice, koalitio Isar olisi nyt pakko siunaa kaikkien osastojen ja departementtien Redmond varoituksista huolimatta vastaan ​​trendi epäonnistunut salaisuuden harjoittamisesta, valittivat Roth. Tämä olisi rahoitus "heitetty ulos ikkunasta, altistuvat taitojen avoimen lähdekoodin alueella, hallinto harjoittavat kehittää Yhteensä muuttoliike vuosia ja pitää poissa tärkeämpiä tehtäviä", Sijaan, että turvaudutaan näkökulman alustasta riippumaton ratkaisuja, München nukkua liian pitkään näin "uudelleenlöydetyissä rakkaus" on viime vuosina asuvat jättiläinen Microsoft tulevaisuudessa.

Tallinna selitys avoimia standardeja

Muutaman vuoden käyttöjärjestelmissä teknisesti ei ollut enää merkitystä, FDP Valtuusto Thomas Ranft huomauttaa. Koska yksi saa antaa puolivälissä kaksinumeroisia miljoonan summan siirtyminen Windows. Samoin tiedottaja vasemmiston ilmaisi. Kokonaiskustannukset uhkaavat satojen miljoonien, jos vaikka Microsoft Office otetaan käyttöön ja puolestaan ​​makrot, lomakkeita ja malleja on muutettava.

"Eurooppa nähdään poliitikkojen tärkeydestä vapaiden ohjelmistojen nykyaikaistamiseen valtion"Totesi Matthias Kirschner puheenjohtaja Free Software Foundation Europe (FSFE). Niin teki 32 vastaa sähköisen hallinnon EU: n ministerit julisti lokakuussa Tallinnassa julistuksen aikomuksestaan ​​Linux & Co ja edistää avoimia standardeja. Euroopan komissiota kehotetaan ottamaan huomioon tämä vaatimus kehittämään tietotekniikkainfrastruktuurien.

Munich ajautuminen kontrasti "ei-läpinäkyvä prosessi vastakkaiseen suuntaan"Valitti Kirschner. Keskittymisen sijasta organisaation IT-ongelmat kaupungin pormestari Dieter Reiter (SPD) ja hänen varamiehensä Josef Schmid (CSU) aloitti "läpikuultava projekti" ja laita seuraava uusi IT luennoitsijoita tapahtuneiden tosiasioiden eteen. "WiMue" (Windows Münchenissä) tulee "lamauttaa hallintoon vuosia", Kärsimys kuuluisivat sekä hallinnollisia työntekijöitä ja kansalaisia. Se, että suuri koalitio tulevassa täysistunnossa kaupunginvaltuuston kahden viikon jossa komitean näkemykset kutsutaan jälleen, vielä umentscheidet, mutta on odotettavissa enää.(Stefan Krempl) /(AXK)