Kartelli kestää vertailun portaaleja kohdennettua

Vergleichsportal Check24

(Kuva: AP, Christoph Schmidt)

Kilpailuviranomaiset haluavat paljastaa tutkimuksen vertailun portaaleja ongelmat ja avoimuutta. Kuluttajien on voitava luottaa siihen, että tarjoukset, kartellin pomo sanoo.

Bundeskartellamtin tutkittiin vertailun portaaleja Internetissä "mahdollisesti rikkonut kuluttajien oikeuksia määräyksiä". Ns alan tutkinnasta keskittyisi verrataan tarjouksia aloilla matka-, vakuutus-, rahoituspalvelut, televiestintä- ja energia, kilpailuviranomainen ilmoitti Bonnissa tiistaina. Tällä tutkimuksen Bundeskartellamt pisti uuden tutkimuksen taitoja alalla kuluttajansuojan ensimmäistä kertaa tietyssä riita a.

"Objektiivisuuden ja avoimuuden"

"Miljoonat kuluttajat ilmoittavat itsensä päivittäin avulla vertailun portaaleja Internetissä," presidentti Bundeskartellamtin Andreas Mundt sanoi. "Varaukset on suuria määriä ja kauaskantoisia sopimukset vaikuttavat antamat tiedot portaaleja. Meidän on varmistettava, että kuluttajat voivat luottaa luotettavuutta, objektiivisuutta ja läpinäkyvyyttä portaaleja. "

Vertailu portaalit kuten Idealo, Verivox tai Check24 nauttia Saksalaiset Internetin suosio. Myös Heise Media toimii hintavertailu tyttären saituri. Kuluttajat voivat vertailla kustannuksia ja edellytyksiä erilaisten tavaroiden ja palvelujen, kuten sähkön tariffit ja vakuutusyhtiöt tietokantoja tarjoajia. Tarjoajat tekevät rahaa muun palkkioita ja mainontaa.

ainutlaatuinen tuomiot

Kuluttajille neuvoa valittavat, että vertailu portaalit antaa mitään neutraalia Tuotteiden vertailu, mutta niitä esiintyy, esimerkiksi vakuutuksen välittäjänä. Siksi ne vaativat enemmän avoimuutta teollisuuden: "Operaattori Vertailun portaalit tulisi tarjota kattava ja helposti ymmärrettävä noin sijoitusta menetelmiä ja rahoitusta näkyvällä paikalla portaalin", sanoo Jutta Gurkmann Consumer Federation.

Vuonna kanteen Check24 Federal Association Saksan vakuutuksenvälittäjistä voisi (BVK) väittävät vertailun portaalin on osoitettava välitys merkittävästi. Tämän vuoden huhtikuussa myös liittovaltion tuomioistuimen uraauurtava havaitsi, että vertailu portaalit ovat velvollisia huomauttaa aukkoja tarjous - esimerkiksi jos vain tarjoajat on listattu, jotka täyttävät tietyt ehdot.

"Kaikki muu mainostaa"

"Sijoituksia verrattuna portaaleja pitäisi olla riippumaton komission maksut tai liiketoimintaa. Kaikki muu on mainontaa ja ei olisi pitänyt myöntää itsenäisenä vertailun ", sanoo Verbraucherschützerin Gurkmann. Asia on kauan sitten saavuttanut politiikkaa. Jo vuonna 2016, Euroopan komissio on tehnyt aloitteen avoimuuden verrattuna portaaleja.

"Tähän asti ongelmat vertailu portaaleja harjoitetaan lähinnä yksittäisten yksityisoikeudelliset riita", sanoi Cartel pomo Mundt. Hänen viranomainen nyt perusteellisesti käsitellä asiaa. Joten mahdollisista puutteista siviili- ja julkista täytäntöönpanoa kuluttajansuojalainsäädäntö voitiin tunnistaa.

Uusi kuluttajien oikeuksia

Se on ensimmäinen kerta, että kartellin käyttää hänen kesän pidentää muutoksen osaamista. Ne antavat viranomaista mahdollisuus tehdä, jos kohtuullinen epäilys vakavista loukkauksista kuluttajien oikeuksia asetusten alan tutkimuksiin. Ne eivät kohdistu erityisiä yrityksiä, mutta tutkivat käytäntöjä koko teollisuudessa.(VBR)