CreateJS bunter biblioteker for HTML5 og Flash-utviklere

I samarbeid med Adobe har teamet til Grant Skinner (gskinner.com), som har jobbet på den tiden for Microsoft allerede på HTML 5 teknologi demo Pirates Kjærlighet Daisies, en ny Javascript-bibliotek for HTML5 og Flash / AIR-utvikler presentert. CreateJS kombinerer en rekke eksisterende biblioteker for avspilling av grafikk, lyd og Flash-elementer. I tillegg inneholder samlingen sin egen verktøykasse som kan eksporteres til HTML5 plattform innhold fra Flash Pro.

I kjernen CreateJS bunter de fire Javascript-biblioteker EaselJS, TweenJS, SoundJS og PreloadJS fortsatt under utvikling for en pre-lasting av ulike komponenter. Videre er Adobe AIR-programmet Zoë inkludert i pakken som SWF animasjoner kan eksportere dokument for EaselJS som Sprite.

Ganske nytt er CreateJS verktøykasse som gskinner.com har utviklet i samarbeid med Adobe. Det gir langt flere funksjoner enn Zoë og å tillate Flash Pro utviklere å eksportere innhold som ikoner, vektorer, animasjoner, bitmaps, lyd og tekst. De data som leveres fra verktøysettet som et bibliotek av gjenstander som kan appellerer direkte over CreateJS og HTML5 deretter.

Den nye CreateJS Biblioteket skal være tilgjengelig i løpet av de kommende ukene createjs.com. En dokumentasjon, demoer og ulike tutorials som gskinner teamet ønsker også å publisere. For lisensiering, gjorde gruppen ikke har informasjon - men som de fleste av bibliotekene som allerede er inkludert er åpen kildekode under MIT-lisensen, kan en tilsvarende lisens skjema for CreateJS forventes. Litt lenger co-utviklet av Adobe Toolkit vil være lenge i kommende dessuten fordi Adobe likevel ikke kunne gi informasjon om sin tilgjengelighet.(Rl)