HTC Vive prøvd med Noitom-Hi5 hanske: Uten tilgang kontrolleren i VR

HTC Vive prøvd med Noitom-Hi5 hanske: Uten tilgang kontrolleren i VR

Den Noitom-Hi5 hansken fungerer med den nye Vive Tracker.

(Bilde: H / JKJ)

"Vive Tracker" er HTCs nyeste tilbehør til VR headset Vive. Sporingsenheten kan limes på gjenstander for å bringe disse til VR. Vi har en av de interessante tracker tilbehør testet: data hansken Noitom Hi5.

HTC ønsker å gjøre det enda enklere for produsenter (og amatører) nå å bringe gjenstander inn i den virtuelle virkeligheten. Så langt har tydd utviklere for å stikke den konvensjonelle HTC-Vive-hånd kontrolleren tapet til objekter (for eksempel for å kosedyr). med "Vive Tracker" det er nå en offisiell tilbehør til slike formål. Sporingsenheten er betydelig mindre enn den hånd styreenheten, som den ikke krever noen grep.

Bilde 1 av 4

Tilbehør til Vive Tracker (4 bilder)

Vive Tracker er en liten puck, amatører og tilbehør produsenter kan monteres på et objekt for å bringe disse til VR.
(Bilde: H / JKJ)

På CES viser HTC en rekke komponenter basert på den nye tracker, for eksempel et balltre og en pistol. Vi kan allerede prøve det mest interessante tracker produkt: The Hi5 data hanske av de kinesiske motion capture utvikler Noitom ("Motion" omvendt).

Utrolig, hansken øker umåtelig den tykke av følelsen i forhold til vanlige håndkontrollere: Det føltes i en kort prøvekjøring mer realistisk å berøre ting i VR, hvis du ikke allerede noe annet - kontrolleren - holder i hånden. Den Noitom Hi5 hanske har bygget en IMU for hver finger (Inertial Measurement Unit, så gyroskop, magnetometer og akselerometer). Dette ikke bare finne ut om fingrene er strekkes eller bøyes, men også om de er, for eksempel, beveges sideveis.

Noitom-Hi5 hansken kommer våren 2017

I praksis fungerer det bemerkelsesverdig godt: i et utviklet Noitom i Unity demo kunne vi lett plukke opp gjenstander, kaster opp og fange den igjen. Bevegelsen av virtuelle fingrene sammenfaller i stor grad med virkeligheten - bare noen ganger den kunstige hånden følte "false" på.

Den Hi5 hansken vil komme i løpet av våren på markedet. Detaljer som pris og batterilevetid (i hver hanske sette ett AA-batteri) kalles ikke Noitom. Også for Vive Tracker, er ingen pris kjent.

(JKJ)