USA Domener: Breakdown tar 1,6 millioner domener fra nettverket

Personvern, nettverk, sikkerhet

(Bilde: AP, Uli Deck)

Når domeneregistrator forente domener ikke noe mer. i dag et teknisk sammenbrudd sikrer at tusenvis av nettsteder er utilgjengelige.

En nettverksbrudd lammer for tiden domenetjenesten Starnberg registrar forente domener. Som et resultat, betyr dette: For tiden er 1,6 millioner det vert domener offline - nettstedene bak det eller posttjenesten så ikke nås via relevante domener.

Når kontaktet av Heise online, bekreftet selskapet uhell som begynte kl 15:30. Likevel årsaken er uklar. Påvirket er en av de datasentre. Når domener kan nås igjen, gjorde du ikke ønsker å forutsi. På Twitter pressekontor holder kundene oppdatert - fordi egen hjemmeside samt posttjenesten er berørt av feilen. USA Domener er en slik som en&1, GMX og Web.de United Internet Group.

[Update, 07.22.15, 17:40]

USA Domener har erklært å ha årsaken funnet og fikset svikt. I nær fremtid bør være tilgjengelig igjen alle tjenestene til selskapet.

[Update, 07.23.15, 23:40]

USA Domener har opplyst at "En innledende analyse av våre teknikere" hadde vist "at omfanget av vår gårsdagens forstyrrelse var mindre enn rapportert fra deg: Av våre 1,6 millioner aktive domener 230.000 domener var utilgjengelig under forstyrrelse."

I mellomtiden, QSC AG, sitt datasenter i Feucht nær Nürnberg, var ansvarlig for feilen, også referert til deres kunder stilling: "Den feil som førte til gårsdagens svikt ble forårsaket av en defekt modul av en av de overflødige kjerneruter. Mangelen av denne sammenstillingen resulterte i en unormal, uforutsigbar oppførsel og derved hadde alvorlig påvirker Videresending og rutingsfunksjon, som har blitt kopiert til de redundante kjerneruterne. Hele delte nettverket i Nuremberg ble således påvirket av feil." (Løftet)