Makerarm: fresing, lase kuttet, montert og trykt i 3D

(Bilde: makerarm.com)

En altmuligmann av en maskin verktøy studert økonomi villige fans på Kickstarter - det ser dem med sine fancy hvit trim mer som en presisjon laboratorieutstyr. Hva er ikke helt galt.

Egentlig, ideen om multifunksjonsmaskiner er så åpenbar: Hvis du noen gang har bygget et mekanisk kompleks tredimensjonal posisjonering av en 3D-printer, så hvorfor ikke lik for å gi et utskiftbart hode, som innretningen kan ettermonteres på CNC mill? Som regel er imidlertid slike 3D-printing og fresing stasjonsvogn fast i en bolig som omslutter plassen helt. Dette er forskjellig når Makerarm, for finansierer virkning på kickstarter crowdfunding plattform løper: Denne innretning består i det vesentlige av en frittstående søyle kan rotere om sin basis, og en bom som reiser opp eller ned. Lensen har en ytterligere dreietapp halvveis.

Den Makerarm bør være i stand til å plassere den utskiftbare verktøyhodet i en halvsirkel på nesten 40 cm radius som ønskes, er mengden brukbar er 25 centimeter. Utformingen av armen vagt minner om at av 3D-utskrift og laser cutting maskin LumiPocket LT Lumi Industries. Selskapet Makerarm løfter en absolutt posisjonsnøyaktighet på 0,1 millimeter, skal den relative reproduserbarheten av et element med være mindre enn 0,05 mm. Verktøyet hodet kan være hardt opp til ett kilo - systemet skal vises her også DIY prosjekter åpen. Et andre ledd i braketten for ytterligere bevegelsesfrihet som kan ettermonteres.

rounder

Makerarm
Programvaren Makerarm.io kjører i nettleseren og på ulike mobile enheter.forstørre
Bilde: makerarm.com
Produsenten ønsker å tilby en rekke ulike verktøy for Makerarm slik at maskinen trykte omtrent selektivt av metoder stereo eller FDM i 3D, montere kretskort, sette lodde pads, skru til skruene, flytte ting, kuttet med en laser eller en kniv eller dekorere kaker kan. automatisk justering bør tilhøre den stilling av arbeidsflaten av avgrensningene, også å gjøre flere armer maskin kan arbeide sammen for - innebygd Wi-Fi gir kommunikasjonsflyten. De arbeidsordre konfigurere i en spesiallaget programvare, i tillegg hver kjøper av en Makerarms er å motta en kommersielt levedyktig ett års lisens for CAD / CAM skytjeneste Autodesk fusjon 360th

Makerarm fortsatt ikke har nådd sin finansiering mål på like under $ 350 000, men kampanjen vil kjøre for en måned. For de som fortsatt ønsker å komme inn, dessverre, ikke får early bird kopi mer. Den rimeligste alternativet er i 1400 amerikanske dollar for en arm og et verktøyhode valg (frakt til Tyskland koster en ekstra $ 105). Hvem vil heller ha den komplette pakken med alle verktøyhoder, betaler 2200 dollar. Til sammenligning koster en sofistikert operative FDM 3D-printer mye lignende.

alternativ

Hvis dette er for dyrt, kan gi en titt på Dobot, en 4-akse robotarm i et klassisk design og Arduino-basert, noe som også er på kickstarter i løpet.

Dobot skal finansiere målet allerede er oppnådd, men det er fortsatt i begrensede mengder for $ 450 (inkludert frakt verden) for maker og hacker versjon av armen opt uten tilbehør. Den ubegrensede fullt utstyr med ulike verktøy og sensorer vil koste 800 dollar.(PEK)