Linux-kjernen gjør hoppe til versjon 4.0

Linux-kjernen gjør hoppe til versjon 4.0

Den neste midten av april etterlengtede versjon av Linux-kjernen vil bære versjonsnummeret 4.0. Blant de viktigste nyvinningene kernel patching Lever med hvilke sårbarheter i kernel fix uten å starte teller.

To uker etter utgivelsen av Linux 3.19 Linus Torvalds sluppet den første betaversjonen av etterfølgeren. Denne versjonen er imidlertid ikke bærer betegnelsen 20,3 men 4,0; avgjørende for dette trinnet var en undersøkelse nylig spurte i Torvalds for uttalelser til neste versjon betegnelse. Akkurat som hoppet fra 2.6.39 til 3,0 i mai 2011, endringen til 4,0 fra et teknisk perspektiv er i stor grad meningsløst, fordi den neste versjonen ikke ble utviklet andre enn sine umiddelbare forgjengere og derfor bringer endringer i vanlige nivå.

Bilde 1 av 6

Første utgivelse kandidat av Linux 4.0 (6 bilder)

I Google + master-tuning for versjon hopp til rundt 29 000 stemmer samlet.

Blant de viktigste nyvinningene i midten av april etterlengtede Linux 4.0-kjernen patching Levende vil inneholde; en teknikk med hvilken sårbarheter i kjernen kan løse under drift, og dermed unngår omstart. En ny trussel mot sikkerheten systemet gir ikke den funksjonen er fordi live patching du må laste moduler. Angripere som har fått denne evnen kan allerede tjene med nåværende kernel versjoner noen skade og også endre koden.

Kjerne Utviklerne har også forbedret støtte for viftestyring og Displayport Audio å frigjøre Radeon driver. Ext4-filsystemet er endret slik at det er egnet for bruk på minne-lignende lagringsmaskinvare, som ikke mister informasjon som er lagret i begge tilfeller. Videre utviklerne ønsker å ha forbedret hastigheten Dm-krypten, som brukes i kryptering av databærere. Detaljer om disse og andre nye funksjoner vil gi kjernen loggen på heise åpen og c't.

Etter utgivelsen av den første pre-release versjon, stabiliseringsfasen, ikke gjør noen store endringer i Torvalds og hans kolleger begynner nå. Linux 4.0 ble utviklet som sine forgjengere, en med bare 9000 endringer i hovedutbyggingsfasen, derimot, en av de mindre kjerne utgivelser, som nylig var det som regel en eller to tusen mer endringer. På dette svak nedgang ferien er sannsynlig å bære skylden på slutten, fordi de falt, denne gang i den perioden mange av endringene introdusert for Linux 4.0 har blitt utviklet.(THL)