Kaspersky hakket: Israelske agenter til russisk NSA hack oppdaget

Kaspersky hakket: Israelske agenter til russisk NSA hack oppdaget

Når russiske hackere angivelig oppdaget takket være malware analyse Kaspersky på en PC NSA materiale og har brakt i seg selv, de hadde observatører: Ifølge en rapport Kaspersky ble infiltrert av israelske agenter som varslet NSA.

Den russiske hack strengt hemmelig NSA materiale som hadde blitt angivelig oppdaget takket være Kaspersky på hjemme-PC til en NSA ansatt, ble angivelig observert av israelske etterretningsagenter. Rapportene New York Times og legger den aktuelle historien om den russiske programvareselskapet et annet kapittel lagt til.

Ifølge forfatterne - saken viser til flere ikke navngitte kilder - Israelske agenter hadde tilgang til systemer Kaspersky og så på i sanntid mens russiske hackere var ute etter NSA materialer over hele verden. Israel brukt for et smuglet Kaspersky trojanere, oppdaget det russiske selskapet 2015.

hacke inn "observerte sanntid"

Når israelske spioner hadde oppdaget mistenkelig prosess, hadde NSA blitt informert og var dekket med skjermbilder og annen dokumentasjon påstandene. Flere konkrete detaljer, ikke New York Times ikke navnet. Kaspersky bekreftet at de hadde hjulpet aldri noen regjering i cyber spionasje. At programvaren er klar over angivelig jobbet på en privat datamaskin NSA verktøy er i utgangspunktet ønskelig, er det ennå ikke malware, som deretter ble analysert ved Kaspersky. ville være mulig for den russiske etterretnings utnyttet sårbarheter i Kaspersky programvare uten direkte samarbeid med selskapet eller agenter kan ha infiltrert blant virusjegere. Men eksperter sier at selskaper kan finne det i Putins Russland ikke nekte når offentlige etater be om støtte. Eugene Kaspersky annonsert interne undersøkelser.

Rapporten kan nå forklare ikke bare dagens praksis med amerikanske myndigheter fra Kaspersky, men også kaster nytt lys over 2015 offentliggjort Kaspersky Trojan "Duqu 2,0", Selv da var det tenkt at NSA og en alliert bak det, kalt, men var fortsatt den britiske GCHQ. Skal rapporten være akkurat nå, ville det i stedet ha vært israelske agenter som hadde infiltrert malware Kaspersky. Det er mulig at angrepet var rettet mot andre antivirusselskaper. Deres programvare har bred tilgang til datamaskinen, og er derfor et populært mål for etterretningstjenester i øst og vest. Dermed NSA advarer ifølge New York Times sine ansatte, og derfor før Kaspersky, fordi de selv kompromittert antivirusprogramvare.

Malware fra Israel

Trojanerne brukt mot Kaspersky 2015 ble også rettet mot andre politisk sensitive mål som rapporteres på den tiden: Følgelig malware hadde blitt identifisert som en mulig forfatter, forhandlingene om det iranske atomprogrammet i synet og selv da Israel. Den israelske regjeringen, men avviste raskt. Den trojanske var nesten identisk med den såkalte Duqu ormen, som forsøkte å trekke utgangen av 2011 som forretningshemmeligheter fra ulike industrielle mål. Også bak er det sannsynlig at Israel har satt. (Mho)