Pioneer 10 er tapt

Figur 1 [250 x 198 piksler @ 9,9 KB]

Romsonden Pioneer 10 ble endelig forlatt av NASA. Den siste radiosignal fra første turen kjøretøy, som overvant asteroidebeltet mellom planetene Mars og Jupiter, ble samlet den 22. januar. 7. februar, den siste forsøk på å kontakte mislyktes.

Pioneer 10 ble lansert i verdensrommet 2. mars 1972, en Atlas-Centaur-raketten. 3. desember 1973 var hun den første romsonden som utløste bilder av planeten Jupiter til jorda. Men at oppdraget ikke ble fullført, romfartøy ble heretter engasjert i utforskning av heliosfæren. Hvor grensen mellom vårt solsystem og ekstrasolare plass går og hvor langt påvirkning av solen kommer ut i verdensrommet, Pioneer 10 kunne ikke forklare engang til 31. mars 1997th På denne dagen ble hele oppdraget offisielt avsluttet.

30 år etter lanseringen, NASA tok hjelp av NASA Deep Space Network våren 2002 re-kontakt med Pioneer 10, som også svarte til glede for forskerne. Nå er hun overlatt til seg selv. Om bord har det som sin søsterskipet Pioneer 11 er en plakett med en melding som ble designet av SETI pionerene Frank Drake og Carl Sagan. På bildet en menneskelig par foran romfartøyet Pioneer 10 er gravert, og andre symboler for å rakne romvesener.

Jordiske forskere ved Flight of the Space veteranene også gjort hodepine. Det er fortsatt ikke klart hvilken kraft har bremset ham på å forlate solsystemet. Et fenomen som også ble observert i Pioneer 11 og Voyager 1 og 2, som har forlatt solcellesystemet i forskjellige retninger.(ANW)