Elementary OS 0.4 “Loke”: Linux Desktop med fin

Elementary OS 0.4 Loki

Den nyeste versjonen av Linux-distribusjonen Elementary OS 0.4 "Loki" er basert på den gjeldende versjonen av Ubuntu 16.04 LTS. De spesielle funksjonene i Linux-systemet for spesialutviklet desktop Pantheon inkludert egendefinerte programmer teller.

enn "rask og åpent alternativ for Windows og Mac OS" prise sine Linux-distribusjon utviklerne av Elementary OS. Det Elementary OS 0.4 "Loki" ønsker å overbevise ikke bare med en solid Linux-system, men også med kjærlig designter grafisk grensesnitt, kan du se umiddelbart.

Den er spesielt utviklet for distribusjon Pantheon skrivebordsmiljø som minner med sin dock på bunnen og den øverste linjen vesentlig til Apple-operativsystemer. Utviklerne har vist her mye oppmerksomhet på detaljer og utviklet en utvidelse for GTK +, for eksempel med granitt rammeverk som gir enhetlig widgets og klasser for alle elementær apps.

1 ut fra 7

Elementary OS 0.4 "Loki" (7 bilder)

Elementary OS 0.4 "Loki"

Etter ett og et halvt år er det en ny stabil versjon av Elementary OS: "Loki",

oppdatering basen

Den siste Elementary OS Edition 0.3 "Freya" er allerede ett og et halvt år gammel. Utgivelsen av den nye langsiktige assistert Ubuntu 4.16 LTS har tatt Elementary prosjektet som en mulighet til å utstede en ny versjon av Linux-distribusjonen med en oppdatert pakke basis. Ubuntu repositories lagt tilbake igjen sin egen pakke kilde som forsyner Pantheon bordet, den libmutter basert vindusbehandler Gala, elementær programmer og fordelingen eget kunstverk.

Under panseret Elementary OS ligner i prinsippet Ubuntu, visuelt men forskjellen kan ikke være større. in-house utvikling Pantheon Den er enkel og lett å bruke, men gjør det veldig bra. Utvalget av funksjoner er overkommelig, Elementary apps uten i øynene til utviklere unødvendige funksjoner. Den forhåndsinstallerte programvaren utvalget er vesentlig forskjellig fra Ubuntu; Hun tegner et ensartet utseende & Føl deg ut. men programmer fra Ubuntu repositories kan re-installere på vilje.

innovasjoner

Under panseret på Linux-kjernen 4.4, støtte for Skylake prosessorer av sjette generasjon plugget bringer. Den nye AppCenter, som også oppdateringer kan importere, er en grafisk programvare installasjon. Men avanserte funksjoner som å administrere repositories mangler her. Som standard nettleser på veier som består av Webkit2 Epiphany er gitt for å styre elektronisk post håndteres av Simple Mail døpte etterfølgere av Geary.

Andre standardapplikasjoner følger samme navn mønster: "filer". "lommekalkulator". "kalender". "musikk". "bilder", Som ønsker å vite mer nøyaktig hvilket program setter bak det, har vært ute i pakkebehandleren der programmene som "Pantheon-filer". "pantheon-kalkulator". "maya-kalenderen". "støy" og "Pantheon-bilder" firmieren.

Merknader

Loki bringer forbedret system indikatorer for bar: For eksempel har indikatorene for lyd, nettverk og Bluetooth er revidert og redesignet. nettverksinnstillingene og innstillingene for deling av filer via Bluetooth og DLNA har blitt fornyet.

En ny Notification Center samler budskapene fra forskjellige programmer, slik at du kan reagere på det senere. Her kan de deaktiveres for individuelle programmer. En systemomfattende "Ikke forstyrr"Modus muliggjør nødvendig når arbeidskonsentrasjon. Merknader til varsler kan finnes nå på ikonene for noen Apps fra programmenyen.

administrasjon

Systeminnstillingene bringe nå med et søkeord. Flere skjermer kan nå velge hvilken kaien er synlig. Verhunzte skrivebordsinnstillinger setter en ny knapp til standardverdiene. Brukere med administratorrettigheter kan begrense på ulike måter regnskapet normal bruker - for eksempel for å sikre at barn bruker datamaskinen bare til visse tider. I tillegg kan nettadresser og programmer bli blokkert. De nye funksjonene i detalj kan finnes i utgivelsen kunngjøringen.

Elementary OS 0.4 "Loki" er tilgjengelig som en ISO-image for 64-bits x86-systemer på prosjektet for å laste ned. Utviklerne håper på en sum penger for å finansiere utvikling og nettsiden, men fordelingen kan lastes ned gratis også.(Lmd)