tilstrekkelig beskyttet atomkraftverk i Frankrike og Belgia mot terror: Greenpeace

tilstrekkelig beskyttet atomkraftverk i Frankrike og Belgia mot terror: Greenpeace

Greenpeace aksjon i mars 2014.

(Foto: Greenpeace / Daniel Müller)

Kjøling dammen for brukt brensel er ikke tilstrekkelig beskyttet i den oppfatning av Greenpeace i de to landene fra angrep. Som kan ha ødeleggende konsekvenser.

Fransk og belgiske kjernekraftverk ikke er tilstrekkelig beskyttet, i henhold til en Greenpeace rapport fra angrep. Kjøle dammen for brukt brensel er, i tilfelle av ondsinnede handlinger "svært sårbare", Sa Miljø gruppe. I disse bassenger den høyeste radioaktiv stråling faller i et kjernekraftverk. I motsetning til reaktoren bygningen, ble byggingen av de brukte brensels bassengene ikke er forsynt med en forsterket inneslutnings. I tysk kjernekraftverk de brukte brensels bassengene er plassert inne i konkret tilfelle.

Dersom det under et angrep - som den ikke trenger noen tunge våpen i de to landene - bassenget ville bli skadet og abliefe vannet, ville drivstoffet ikke lenger avkjølt, kunngjorde Greenpeace: "Dersom beholderen, er å tape for mye avkjøling vann, de sterkt radioaktive brenselstavene overopphetes frekk inntil den kommer og ende opp med å bli et hydrogeneksplosjon alt sterkt radioaktivt cesium, strontium, uran og plutonium er kastet opp i luften og kan forurense store områder."

Fire kjernekraftverk under lupen

Organisasjonen hadde bedt syv eksperter fra Frankrike, Tyskland, Storbritannia og USA med rapporten, som er basert på fritt tilgjengelig informasjon. Fire kraftverk i Frankrike - inkludert Cattenom og Fessenheim - og Doel og Tihange i Belgia ble undersøkt i detalj. Greenpeace publisert bare en oppsummering, den fullstendige rapporten vil bli gjort tilgjengelig for myndighetene av sikkerhetsmessige grunner.

Det er også "meget høyt trusselnivå" laget i Frankrike - landet var i de siste årene gjentatte ganger rettet mot terrorangrep. Greenpeace kalt kraftselskapet EDF, som driver de 58 franske atomreaktorer for å beskytte kjøle dammen bedre. (Med materialet av AP) /(ANW)