IBM lanserer kvantedatamaskin med 20 qubits som en nettjeneste til

IBM lanserer kvantedatamaskin med 20 qubits som en nettjeneste til

(Bilde: IBM)

Lansert i fjor med fem qubits Quantum Experience Platform er å gjøre betydelig fremgang i datakraft innen utgangen av året.

Siden mai 2016, kan forskerne eksperimentere gratis med en kvantedatamaskin webtjenesten fra IBM. Ved utgangen av 2017, selskapet ønsker datakraft av "IBM Q" økning på 5 til 20 qubits. IBM kunngjør i en pressemelding.

"Mer enn 60.000 brukere har utført mer enn 1,7 millioner kvante eksperimenter og skapt over 35 forskningspublikasjoner fra tredjeparter. På verdensbasis har brukere av over 1500 universiteter, 300 videregående skoler og 300 private institusjoner registrert"Skriver IBM.

Webtjenesten Quantum Experience Platform (skjermbilde) Webtjenesten Quantum Experience Platform (skjermbilde)

Kvante-datamaskiner, en viktig IT-teknologi for fremtiden, tidligere ansett "for det meste teoretisk konsept", Gjennom IBMs Web-tjenester de er tilgjengelige for de som er interessert for første gang. En introduksjon til quantum computing og 360-graders video fra sin Quantum Research Laboratory, IBM også.

Selskapet bruker også QISKit ut en åpen kildekode SDK for programmering av kvante-datamaskiner. I mellomtiden, forskere i Yorktown Heights, New York for å jobbe allerede på en prototype med 50 qubits.

I tillegg, Google og Microsoft er opptatt av kvante-datamaskiner. Når de er modne, la dem med deres hjelp med å løse problemer som det ikke er tilstrekkelig prosessorkraft for vanlige datamaskiner.(S)