C ++ – Framework: Qt 5.9 lansert som en ny Long-Time Support Slipp

C ++ - Framework: Qt 5.9 lansert som en ny Long-Time Support Slipp

Den nye versjonen av Qt rammeverk for å utvikle plattformuavhengige applikasjoner frigjør Qt 5.6 på en ny LTS frigivelse. Ellers Qt 5.9 er overbevisende med mange detaljer endringer og bedre ytelse.

Qt er jevnlig oppdatert på grunnlag av avtalen med KDE Free Qt Foundation. Til brukere som ikke ønsker å gå med hver utgivelse eller kan gi visse garantier, har det blitt enige om å fra tid til annen LTS utgivelser (Long Term Support) overga seg. Dette betyr at en LTS versjon av Qt vil fortsatt motta oppdateringer når etterfølger er allerede på markedet. Normalt er dette ikke tilfelle - som rapporterer en feil i Qt 5.7, for eksempel, etter utgivelsen av Qt 5.8, blir dette løst bare i sammenheng med en utgivelse av Qt 5.8.x. Den nye Qt 5.9 er nå gjeldende LTS Branch.

Qt er en mange år utviklet og moden rammeverk. Det er derfor utviklerne av Qt, har naturligvis problemet at det å finne nye funksjoner i økende grad blir stadig vanskeligere. Teamet identifiserte flere dusin nettsteder som har blitt nevnt i detalj på et eget nettsted for den nye utgivelsen.

Endringer i miniatyr

De som jobber med Qt med lokale plattformer som måtte gjennomføre komplekse abstraksjon klasser så langt. Qt 5.9 hjelper her med en ny klasse som gjør at runtime refleksjon over arbeidsmiljøet:

klasse Q_CORE_EXPORT QOperatingSystemVersion
{
public:
enum {ostype
Ukjent = 0
Windows,
MacOS
iOS,
TVOS,
WatchOS,
Android
};
statiske const QOperatingSystemVersion Windows7;
statiske const QOperatingSystemVersion Windows8;
...
Q_DECL_CONSTEXPR ostype type () {return konst m_os; }
QString navn () const;

Venner av plasseringen modulen kan se frem til nye API som tillater roterende og tilting av kort, i mellomtiden: Dette har lenge vært tilgjengelig i andre kartlegging rammeverk funksjon sett med Qt sted langt fra hånd til å innse bitmap operasjoner fremover. Det samme er funnet i Qt-diagrammer, der noen viktige vitenskapelige bruker utvidelser er klare (søkeord logaritmisk grafaksene).

Brukere av Qt hurtigkontrollene kan se frem til versjon 5.9 på multi-touch-støtte. Qt markedsføringsselskapet Digia også donert en gruppe nye animasjoner som forbedrer kvaliteten på brukergrensesnittet og fikse en lang sal av rammeverket. Virtuelt tastatur finnes i Qt for noen tid, i mellomtiden, fikk støtte for intern layout, noe som gjør det enklere for utviklere å lage applikasjonsspesifikke virtuelle tastaturer.

I tillegg ble kompatibiliteten forlenget noen elementer av rammeverket: Aktivering av NFC API ikke var under Android ennå tilgjengelige, mens QprocessEnvironment er nå også anvendes i Apples mobile systemer. Windows RT kan i mellomtiden ved hjelp av Bluetooth Classic, mens Android nå støtter Bluetooth-enheter.

virkelig nytt

Den eneste helt nye modulen er Qt gamepad, som vil tillate direkte tilgang til enheten utviklere spillet kontroll og hittil eneste eksistert som en forhåndsvisning. Qt Creator 4.3.0 forbedrer integrasjon mellom kode og WYSIWYG på QML nivå: er det noen synspunkter som QML kode kan håndtere på en gang både grafisk og tekst.

Digia Kode og grafikk samtidig på skjermen(Bilde: Digia)

I tillegg til muligheten for kombinasjon av grafiske og codierendem Edit tillater Qt skaper 4,3, en kombinasjon av kode redigering og profilerings resultater.

Brukere av QNetworkAccessManager få to utvidelser av hensyn til sikkerheten. Først HTTP Strict Transport Security (HSTS) støttes nå, for det andre, gjør at en ny opplisting type, finkornet sette adferd ved behandling av henviste:

RedirectsPolicy {
ManualRedirectsPolicy,
NoLessSafeRedirectsPolicy,
SameOriginRedirectsPolicy
}

Qt3D gikk ulike utvidelser. En spesiell funksjon er muligheten til å kopiere på Qt Hurtig 2-baserte scener i en tekstur for å bruke dette resultatet da som en vanlig tekstur i tredimensjonale scener. I tillegg står med qfloat16 en 16-bittige flyttall tilgjengelig, noe som bør være nyttig når vi samhandler med GPU og akseleratorkort.

QML er raskere

spesielt på armen prosessorer - - På Linux QML var forholdsvis langsomme, og krever utplassering av meget høy ytelse CPU'er og øket kraftforbruk av det totale systemet. En av de viktigste målene for Qt 5.9 var å øke ytelsen på dette punktet.

Digia Qt 5.9 kommer med flere alternativer for å øke hastigheten.(Bilde: Digia)

Forskjellige modifikasjoner i bakgrunnen redusere minnekravene og raskere behandling av skyggeleggere. Av spesiell interesse i denne sammenheng er å optimalisere utviklingsprosessen av Qt er - en rekke automatiserte ytelsestester sikre at Qt lag har ytelsen til rammeverket stadig på se.

Takket Graphana er resultatinformasjon permanent tilgjengelig. Takket Graphana er resultatinformasjon permanent tilgjengelig.

Qt Lite ble gitt som en del av Qt 5,9 med feingranulareren bits holdekretser: Bak dette ved første øyekast komplekse lyder formulering skjuler mulighet for å slå de enkelte moduler i mer detalj, og for å utelukke. Sammen med betydelige forbedringer på området tunability til en massiv reduksjon i Kompilatgröße resultater.

liten Konklusjon

På området operativsystemet støtte, det var en liten utveksling: Windows RT 8.1 støttes ikke lenger. I stedet er nå sanntids operativsystem Integritet er tilgjengelig som er vellykket i forsvaret og innebygde programmer.

Den nye Qt bringer en rekke forbedringer i den totale rammeverket. Hvem jobber fortsatt med en eldre versjon av Qt vil ikke angre oppgraderingen. I forbindelse med den nye versjonen av Qt Creator IDE er også sannsynligvis føre til økt produktivitet når du arbeider med QML.

Se også:

(Tam Hanna) /(Ane)