VLC media player støtter nå HEVC

H.265 / HEVC vil doble koding effektivitet sammenlignet med H.264 ideelt og støtter også beslutning utover i full HD.

Videolan utviklere Rafaël Carré har integrert grunnleggende støtte fra vedtatt tidligere i år videokomprimeringsmetoden High Efficiency Video Coding (HEVC eller H.265) i VLC media player. Koden binder utgitt under GPL åpen kilde encoder X265 inn i VLC, hvis kildene er sammenfattet med den enable-X265.

Den X265 Prosjektet koordineres av Multicoreware og har jobbet med Telestream og Doremi sponsorer fra video og streaming virksomhet. Prosjektnavnet er ikke lener seg på grunn til x264. Målet for utviklerne er å utvikle en koder "kvaliteten og hastigheten på åpen kildekode H.264 encoder bringer inn i H.265 verden",

Hvem ønsker å få erfaring med HEVC uten kompilering, for eksempel presentert på IFA, prøv gratis DivX HEVC. Den innebygde DivX Converter HEVC encoder er basert på HEVC Test Modell 11 (HM11) og maksimal støtte så langt 1080p oppløsning.

oppdatering: Siden det var forvirring i forumet: Hvis X265 er faktisk en skoder; en matchende dekoder mangler VLC media player er i dag. I prinsippet kan det derfor generere HEVC-kodet innhold, men ikke spille med spilleren.

Bakgrunnsinformasjon om HEVC sjekke ut

(VZA)