Bekker og samlinger i Java 8

innhold
  1. Bekker og samlinger i Java 8
  2. eksempler
  3. funksjonelle grensesnitt
  4. rør & filtre
  5. parallel
  6. leste på en side
Bekker og samlinger i Java 8

Den viktigste innovasjon av Java 8 er forlengelsen av de språklige elementene til lambda-uttrykk. De lar en funksjonell programmering stil i faktisk ren objektorientert språk. Denne artikkelen viser hvordan lambda-uttrykk og mønstre som filter-Map-Reduce kan brukes i like nye strømmer når de opererer på samlinger.

I januar to rapportene ble mottatt av Heise Ticker: "Scala 10 år gammel" og "JDK 8 kommer mars 2014", Bare ved første øyekast har ingenting å gjøre med hverandre, de to meldingene. Faktisk, Scala og andre språk som Clojure, Kotlin eller Ceylon har funksjonell programmering paradigmet på Java Virtual Machine i de senere år (JVM) gjort populært og nå også påvirker Java språket selv. Viser en sammenligning mellom ulike "Java alternativer til industriell bruk",

kilde Artikkel

Programmet viste eksempler i artikkelen kan bli funnet på FTP-serveren for heise Developer for nedlasting.

Med den nå publisert Java 8 en viktig milepæl er nådd nå, effekter av Funksjonell Programmeringsspråk plukker: Prosjektet Lambda fra JSR 335 har å forlenge målet til Java lambdaene og relaterte funksjoner siden i 2009. Lambdaene er stemmen funksjonen i den neste versjonen av Java pari og siden Generics i Java 5 første gang et betydelig språk forlengelse.

Følgende er artikkelen refererer til måten inkludert en funksjonell programmering stil er bra, og viser de funksjonelle forbedringer av JSR 335. Fokuset her er de nye funksjonelle grensesnitt som gjør at høyere verdi mønstre som filter-Map-Reduce. De danner grunnlaget for de nye Java Samlinger og den nye strømmen som produktet deretter trer i detalj.

Alle de følgende kodeeksempler er testet med versjon 1.8b128 (RC 1 av begynnelsen av februar 2014). Større API avvik i senere versjoner eller i den endelige versjonen er ikke å forvente.

Lambdaene og relaterte Java 8 funksjoner

De nye lambda uttrykk kommer ikke alene, men sammen med denne JSR-335 teknikker:

Figur 1 viser hvordan teknikker for JSR 335 basert på hverandre. For en nærmere forklaring av syntaks lambda uttrykk, metoder, referanser og standardmetoder Maurice Naftalin og Brian Goetz Det vises til artikkel av Michael Kofler, regissert.

Lambda uttrykk og beslektede Java-8 funksjoner fra JSR 335 (Fig. 1)Lambda uttrykk og beslektede Java-8 funksjoner fra JSR 335 (Fig. 1)