Lystig Surfing for Advent

Noen ting kan ikke formidle selv den beste datamaskinen: stearinlys, lukten av gløgg eller festlig stemning i kirken i julen. Noen vil være fornøyd med det, men utfordringen er bare ikke for alle. Derfor er det mange steder på internett prøve å guide deg gjennom høytiden og satte scenen for den store festen. Blant disse er nyttige, informative og Besinnliches: Oppskrifter og håndverk instruksjoner på nettet, bestillingsskjemaer for juletrær og tekster av julesanger.

Den påståtte forfatter av feiringen er ikke på tomgang: Kirkene har samtaler, online sjelesorg og direktesendinger av religiøse tjenester på. nemlig hørt for de fleste tyskere i kirken til jul: Rundt 55 prosent av de spurte i en fersk undersøkelse av desember 2001 ønsket å besøke i fjor en gudstjeneste. Ved planlegging av kirkegjenger en titt kan hjelpe Internett: den protestantiske og den katolske kirke fra 16 desember i fellesskap informere om service datoer mellom julaften og nyttår.

Kirkene har Internett, ytterligere informasjon og tjenester relatert til julen til: På sidene til den evangelisk kirke i Tyskland (EKD) i Hannover kan lese julebudskapet og dagens jule prekener troende. På kort sikt vil bli avgjort om det vil være på julaften er også en live chat.

Pastoren i den katolske tro informasjon (KGI) Svar e-poster fra folk som søker råd. I tillegg er EKD prøver å rydde opp en hjemmeside om tradisjon og betydningen av advent. Siden bør oppmuntre, "å motstå før Jesu markedsføring", Så her leser opprør i diskusjonsforum på forbruk og Spekulatius i oktober.

Om kommersialisering av julen ved "grådige forretnings" beveger seg på Stefan Steinmetz fra Saarland Bexbach. "Jeg henger så kjær for ikke-kommersielle nettsteder som Engelchen.de rum", Sier entusiastiske Internett-brukere. Her skriver han i forumet hilsener til gamle venner fra Internett.

Engelchen.de kontinuerlig utvides med Wilfried Neumann fra Berlin siden 1998th I fjor, om lag 100.000 brukere innom siden. "Mitt mål er å spre glede og å stimulere til refleksjon." På sidene er det advent og julen puslespill, håndverk instruksjoner, oppskrifter, informasjon om juletradisjoner rundt om i verden, jule opplevelser av lesere og et forum for Mitschreibgeschichten.

En av de største jule portaler er Ratgeber-Weihnachten.de. Her Sing entusiaster vil finne et bredt spekter av tekster av julesanger fra hele verden. Til å følge på gitar, det er notater for nedlasting. De mest kjente sanger er også blant Weihnachtsmann.com som MP3-filer. Fra Silent Night, Holy Night, den mest populære julesangen, har den sørafrikanske Jako Olivier samlet oversettelse i 100 språk.

Mange online adventskalender kan bli funnet på nettet, for eksempel Adventkalender.de. Her kan du se hver dag et nytt glass vindu fra erkebispedømmet Köln, inkludert sin historie. På nettet og virtuelle juletrær kan være dekorert og sendt som en hilsen. En nettbutikk for ekte juletrær er også tilgjengelig på nettet: Martina og Reinhard Vollmert fra Finnentrop solgt siden 1999 ca 1500 trær. En Nordmann gran fra 1,50 til 1,75 meter ville koste 35 euro, herunder levering, Martina Vollmert. "Slik at treet er det i gang, rekkefølgen senest 18 desember må være mottatt."

Tross alt, kan som ikke gå til jul i kirken etter alle forberedelsene eller interessert person kan følge en tjeneste på nettet på nettet. "Vi har funnet stor interesse for direktesending, spesielt av kristne fra utlandet"Sier Patrick Oetterer av Domradio i Köln. Derfor overfører teamet midnattsmessen julaften på 24,00 pm og tjenestene i første og andre ferie til 10:00 hver lever i ord og bilder fra Kölnerdomen. (Jeannette Villachica AP) /(Jeannette Villachica AP) /(ANW)