Tvist mellom Vergleichsportal Check24 og forsikringsmeglere forsterker

Vergleichsportal Check24

(Bilde: Sjekk 24)

Siden april 2017 en endelig dom krever megleren portal Check24 til mer åpenhet til kundene. Federal Association of Insurance (BVK) varsler en ny runde i en rettstvist og Check24 motstå.

Tvisten mellom sammenligning portal Check24 og forsikringsagenter truer med å eskalere: The Federation of Insurance (BVK) har kalt München Regional Court denne uken. Association president Michael Heinz og hans kolleger klager over at Internett-selskaper til ikke å ha tilstrekkelig implementert dommen levert i april dommen fra Higher Regional Court of Munich. Check24 ønsker nå å slå tabeller og i sin tur ty til rettslige midler hvis BVK medlemmer bryter lovbestemmelser.

Dommerne hadde dømt Check24 i april for å informere sine kunder bedre før online kjøp forsikring. Siden da check24 må kunden før kontrakten uttrykkelig meddele at selskapet fungerer som en megler. BVK president Heinz hever Check24 før, men å informere klientellet er fortsatt for sent. Tingretten vil nå sjekke om Check24 har unnlatt å oppfylle dommen. Hvis dommerne bekrefter at truer Internett-selskap straffe.

BVK insisterer på forbrukerbeskyttelse

"Vi er opptatt av forbrukerbeskyttelse og likebehandling," sier Heinz. "Det må gjelde de samme regler for alle. Vi ser i Check24 selskaper sannhet og bedrifts klarhet er fortsatt skadet. "Lagmannsretten hadde klart arrangert Check24 må minne de besøkende på nettstedet proaktivt til megling. "Dette kravet ikke er oppfylt Check24 vår mening."

Hver megler rik første visittkort og som kunde på sin mekling mot. "Disse reglene skal også gjelde for nettsalg." The BVK har ca 12.500 uavhengige forsikringsagenter er organisert, er en konkurrent for Check24.

Advokatene oppnevnt av BVK kaste portalen før, bevisst for å seile under falsk flagg, "Vi tror at det er en del av forretningsmodellen av Check24, bare ikke fra begynnelsen tilstrekkelig å henvise klart til megling, men fungere som en tilsynelatende nøytral sammenligning portal," sa Bremer advokat Axel Nordemann.

Check24 forsvarte forretningsmodellen sammenligning portal

Lyden er grovere. Fordi Check24 avviser anklagene ikke bare tilbake, men nå løfter hånden beskyldningene mot forsikring agent. "The BVK opptrer hyklersk og ne," sier Check24 mening. "Han er åpenbart ikke om forbrukervern, men polemisk kritikk av forretningsmodellen sammenligning portal."

Check24 den ønsker å komme tilbake til megleren foreningen i samme sak i sin tur: Ikke alle medlemmer følges obligatorisk utlevering. "Noen BVK meglere avstå tross for klare juridiske forpliktelser fullt på å tilby disse såkalte første informasjonen." Noen BVK medlemmer hadde blitt advart av Internett-portal - inkludert Association president Heinz. "Counter brudd Check24 vil fortsette å handle i den forstand av likebehandling."

Merk av vår egen: Den Heisenberg-gruppen er hovedsakelig involvert i prissammenligningen portal gnier. Hvis resultatene er inkludert i H prissammenligning.(AP) /(Map)