Linux talsmenn: München tilbake til Microsoft administrasjonen vil lamme år

Linux operativsystem

"limux", Stoffet maskot for Linux operativsystem leverandøren før rådhuset i den bayerske hovedstaden München

(Bilde: AP, Peter Kneffel)

Opposisjonen i München bystyret advarer i lys av den planlagte rulle tilbake til Windows og antagelig Microsoft Office før en kostbar Schildbürger prank. Administrasjonen sleep det i fremtiden.

CSU og SPD har gjort på onsdag på Munich City Council sette kursen for dette er at i administrasjonen av den bayerske hovedstaden innen utgangen av 2020, er en by-wide enhetlig klient arkitektur for rundt 29 000 datamaskiner basert på Windows skal etableres senest. På kontoret er fremtiden "kommersielt tilgjengelige standardprodukter" bruke. Opposisjonen kritiserte truende for noen tid oppløsningen av Lead Management Committee skarp så dyrt Schildbürger streng som tegn i tiden ble misforstått.

Florian Roth, leder av Greens i Münchens representativ forsamling, beskrev det som "absurd"Å ønske å skru klokken tilbake fra åpen kildekode-klient limux og Libreoffice mot Microsoft. Beslutningen var uakseptabelt fordi initiativet ble ansett i strid med de uttrykte ønskene til de folkevalgte ikke av eksterne eksperter på økonomisk levedyktighet. Den endelige beslutningen om kjøp av Microsoft Office har faktisk flyttet storkoalisjon i 2018, men allerede sluttet seg til dyre kjøp av 6.000 lisenser for det. så det er klart for opposisjonspolitiker: "Schilda sier hei."

Feil prioritering satt?

Roth kastet svart og rødt også å overse sikkerhetsspørsmål og å sette de gale prioriteringer skissert i reorientering av urban ledelse. Det er ubestridt blant eksperter, sa han, "som en monokultur bare med Microsoft-produkter for operativsystem og Office-programmer har en høyere risiko for cyber-angrep som et variert landskap, som også og spesielt åpen kildekode-produkter inkluderer", Den føderale kontoret for informasjonssikring (BSI) har derfor bestemt seg på en "heterogent miljø" å migrere Windows og Linux-systemer. Nøyaktig slik blanding ville påstand Green for München "både kostnadseffektivt, rimeligere og like mye tryggere",

dette landet i løpet av Schleswig-Holstein har tatt motsatt tilnærming mot mer fri programvare og om og Storbritannia satt på Libreoffice, koalisjonen på Isar ville nå tvunget til å velsigne alle avdelinger og avdelinger med produkter fra Redmond til tross for advarsler mot trenden med mislykkede hemmelighold jakten, klaget Roth. Dette ville finansiering "kastet ut av vinduet, utsatt for ferdigheter i åpen kildekode-området, administrasjonen engasjert i en forseggjort Total migrasjon i mange år og holdt unna viktigere oppgaver", I stedet for å stole perspektiv på plattformuavhengige løsninger, München forsove som dette "gjenoppdaget kjærlighet" til de siste årene bosatt giganten Microsoft i fremtiden.

Tallinn forklaring på åpne standarder

I løpet av noen år operativsystemer teknisk ikke lenger betydde noe, påpeker FDP bystyre Thomas Ranft ut. Siden man ikke må utstede en mid tosifret millionbeløp for en migrering til Windows. Tilsvarende uttrykk talsmann for Venstre. Totale kostnader true hundrevis av millioner, hvis selv Microsoft Office for å bli introdusert, og i sin tur makroer, skjemaer og maler må endres.

"Europa sett politikere betydningen av fri programvare for modernisering av staten"Uttalte Matthias Kirschner President of the Free Software Foundation Europe (FSFE). Det gjorde 32 ansvarlig for e-forvaltning EU-ministrene erklærte i oktober i Tallinn erklæring om sin intensjon om Linux & Co og fremme åpne standarder. EU-kommisjonen vil bli oppfordret til å ta hensyn til dette kravet i å utvikle sine IT-infrastrukturer.

München drivende kontrast "i en ikke-transparent prosess i motsatt retning"Klaget Kirschner. I stedet for å fokusere på de organisatoriske IT-problemer i byen, Ordfører Dieter Reiter (SPD) og hans stedfortreder Josef Schmid (CSU) startet en "gjennomskinnelig prosjekt" og sette den neste nye IT forelesere med et fait accompli. "WiMue" (Windows i München) vil "lamme administrasjonen i årevis", Lidelse vil omfatte både administrativt ansatte og innbyggere. Det faktum at storkoalisjon i den kommende plenum av bystyret i to uker, hvor utsikten av komiteen vil bli kalt igjen, fortsatt umentscheidet, men vil bli forventet noe mer.(Stefan Krempl) /(AXK)