Vodafone bygger Gigabit mobile nettverk uten 5G

Vodafone

(Bilde: AP, Caroline Seidel)

Etter telekom Vodafone lanserer nå sin første mobile nettverk som lover gigabit hastighet. I motsetning til Telekom er å arbeide selv uten 5G teknologi og bærbare telefoner.

Vodafone tilbyr sine kunder først i to byer trådløse hastigheter opp til en gigabit per sekund. Kick-off fall i Berlin og Düsseldorf, deretter til raskt nettverk følger i Hamburg og Hannover, kunngjorde nettoperatøren på søndag. "Så tar vi et nytt steg mot gigabit samfunn - og viser hvor raskt Tyskland kan surfe i fremtiden"Sa Hannes Ametsreiter, administrerende direktør i Vodafone Tyskland. I korte trekk er markedet lanseringen av den første smarttelefoner forventes som støtter disse hastighetene.

Toppfarten skal være både nye og eksisterende Vodafone kunder i alle LTE priser tilgjengelig. I 20 byer i Tyskland Vodafone tilbyr allerede opp til 500 megabit per sekund. Hastigheten er gjort mulig ved hjelp av medfølgende frekvensbånd på den aktuelle LTE standard. deretter tilgjengelig per radiocelle, er topphastigheten tilgjengelig, men den faktiske avhenger i hvert tilfelle av antallet aktive brukere, og den optimale avstand fra holderen.

Telekom tester 2 Gbit / s

For noen dager siden, den tyske Telekom hadde sendt de første radioceller for neste generasjons mobilkommunikasjon 5G under reelle forhold i Berlin i testkjøringen. Om fire radioceller gjør hastigheter på opp til to gigabits per sekund kan oppnås.

Standarden 5G, ved hjelp av alle tilgjengelige nettverk er nesten sammen via programvare skal være tilgjengelig fra 2020 suksessivt tilgjengelig. Han skal (spesielt tidig behov for digitalisering av produksjonen"industrien 4.0"deksel). Den tilsvarende spesifikasjon for den mobile radio standard 5G for å være avsluttet, men bare i desember. Av vilje Europaparlamentet om utviklingen av 5G er å gå videre i årene som kommer mye raskere enn 4G.

Update, mandag 11:40: Vodafone har gjort det klart at det ikke er i sitt nye mobilteknologi til 5G. I motsetning til Telekom, planter den første 5G med "Kjøleskap-large" de fleste enheter, er snart å bli utgitt smartphones fra Vodafone s rekkevidde med den nyeste overføring teknologi, uten å ha måtte vente på ferdigstillelse av 5G standarder overføringshastigheter på 1 Gbit /.(AP) /(Hag)