Først HDMI opptaker for 4K og 1080p120 videoer

I tillegg til en ny profesjonell HDMI / SDI opptaker Atomos annonsert en mini-opptaker, som skal monteres direkte til en Quadrocopter.

Den hovedsakelig aktiv i profesjonell video sektor australske produsenten Atomos har annonsert to nye HDMI-opptaker som vil bli presentert for publikum på messen InfoComm14 slutten av juni i Las Vegas.

Atomos 4K / 1080p120 opptaker "Shogun"Montert på et digitalt kamera.(Bilde: Atomos)

Den nye modellen "Shogun" for å være den første i HDMI-opptaker er i stand til å motta det leverte via HDMI eller SDI videostrømmer i en oppløsning av 3840 x 2160 bildeelementer med en bildefrekvens på 24, 25 eller 30 Hertz. Alternativt kan det skjærer i disse måtene matet 1080p videoer med (rammer med 1920 x 1080 piksler) som har en bildefrekvens på opp til 120 hertz. Inntil nå, grensen var Atomos opptakere, som med mange forbrukermodeller på 1080p30. Siden enheten respekterer HDCP kopibeskyttelse, Atomos speilreflekskameraer og (semi-) kalles profesjonell videokameraet som en mulig spiller enhet.

Atomos annonserer at du kan montere den lille HDMI opptakeren direkte til DJIs Quadrocopter Phantom. Atomos annonserer at du kan montere den lille HDMI opptakeren direkte til DJIs Quadrocopter Phantom.(Bilde: Atomos)

Shogunen er utstyrt med en 7-tommers IPS berøringsskjerm som har en oppløsning på 1920 x 1200 piksler, og er ment å gi en betraktningsvinkel på opp til 179 grader. Opptakene udyrket komprimert med 4K / HD ProRes, Avid DNxHD eller ukomprimert (RAW Cinema DN) til individuelle SSD og harddisk / SSD RAID. Atomos som er, slår enheten til å være tilgjengelig før i begynnelsen av fjerde kvartal fagfolk er også på Pris: Mention er for tiden "under $ 2000" - netto mind you.

Forventet tilgjengelig fra slutten av mai Mini opptaker "Ninja stjerne" har imidlertid bare en listepris på 219 euro pluss moms. I motsetning til sine storebrødre, gjør denne modellen ikke har en skjerm, men er på driftsstatus via LED informasjon. I tillegg er den maksimale støttet videooppløsning oppnådd her på 1080p30 allerede. For dette er det ProRes opptakeren så små og lette (100 g) at den kan monteres på quadrocopters. Rekorden setter enheten som selvfølgelig også ikke kopibeskyttede videokilder mitschneidet på rask CFast minnekort.(Nij)