Canon bouwt 250-megapixel sensor in een bewakingscamera

Canon bouwt 250-megapixel sensor in een bewakingscamera

(Foto: YouTube / Photogearnews)

Canon toonde een eerste uitvoering van de beeldsensor met een hoge resolutie. De 250-megapixel sensor in APS-H formaat waargenomen in een camerabehuizing met EOS bajonet.

Genoemde Canon had hem voor het eerst in het najaar van 2015; Nu heeft het bedrijf voor het eerst bereid getoond de 250-megapixel sensor in APS-H formaat een camera. Het is ontworpen voor industriële en beveiligingscamera's model, maar niet vergelijkbaar in ontwerp aan de bekende EOS camera's op afstand. Identiek, alleen de EOS lens mount en dus de camera werd gepresenteerd met een extreme Canon EOS telelens op de nu afgelopen CES het publiek.

Met de Canon 250-megapixel sensor is het tot nu toe hoogste resolutie CMOS sensor, die nu al wordt geproduceerd. Canon ziet het als een proof of concept en is van plan om verder te merken op deze sensor op te nemen in een EOS-camera en te verkopen aan particuliere klanten. Het mag dan ook een krachtige sensor bewakingssystemen worden toegepast, die ook kan functioneren over langere afstanden dan mogelijk is met de eerder gebruikte beeldsensoren.

(Christoph Jehle) /(KEH)