Knippert fabrikant Bowens in vereffening

Knippert fabrikant Bowens in vereffening

symbolisch

(Foto: pixabay / CC 0)

De Britse kant DIY Fotografie meldt dat de Britse studio flash fabrikanten van apparatuur Bowens op handen zijnde liquidatie. Bowens afkomstig waren uit iets meer dan een jaar uit München investeerder Aurelius.

De Britse kant DIY Fotografie meldt dat de liquidatie was gepland voor de Britse fabrikanten studioflitsers apparatuur Bowens. Bowens werd overgenomen ruim een ​​jaar samen met de fotozaak Calumet van Müncher investeerder Aurelius. Aurelius had de Britse online aanbieder Wex Photographic in de foto gebied nog niet goedgekeurd gevolgd. Hoewel deze twee bedrijven zullen blijven met de naam van de investering kant van Aurelius, is er geen aanwijzing op Bowens.

De Bowens International Ltd. ontwikkelt en commercialiseert studio flitsers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Engeland. Het gaat terug tot 1928, opgericht als Bowens Camera Service Company in Londen reparatiewerkplaats. Vanaf 1950 werden flitsers gebouwd. 1963 Bowens International Ltd. opgericht. Dat Bowen had blijkbaar afgelast vorig jaar de grote stand op de Show Photography in Birmingham op het laatste moment grotendeels onopgemerkt buiten de Britse eilanden waren gebleven.

Wat zijn de gevolgen vereffening Bowens voor klanten en het apparaat service is momenteel niet in zicht. Een verzoek van c't Gallery of Aurelius is niet beantwoord.

Bijgewerkt 20 juli 2017: Op vraag van c't Fotografie Calumet heeft bevestigd dat Bowens International Ltd. het aanpassen van de bedrijfsvoering. Achtergrond zijn de "ernstige veranderingen in de markt", Concreet identificeert Calument als redenen name "nieuwe, aanzienlijk goedkoper producten fabrikant in China, productinnovaties van concurrenten en veranderde consumptiegewoonten van professionele fotografen die alleen investeren als de investering garandeert extra inkomsten",

Calumet is het handhaven van de klantenservice voor Bowens producten, op hetzelfde moment om de besprekingen met andere fabrikanten te leiden, "het gat in de verkoop programma om op korte termijn te sluiten",(Christoph Jehle) /(Msi)