Firmware voor Nikon D500 en D5

Firmware voor Nikon D500 en D5

(Afbeelding: Nikon)

Nikon full-frame professionele DSLR D5 krijgt nieuwe mogelijkheden via firmware-update, evenals de claims van de fabrikant een aantal problemen te hebben opgelost. In de D500 connectiviteit te zijn verbeterd met de SnapBride app.

Nikon heeft nieuwe firmware uitgebracht voor zijn DSLR modellen D5 en D500. de wijzigingen in de firmware van de D500, terwijl beperkt tot de oplossing van een probleem koppeling in verband met de SnapBride app, eigenaar van een D5 met Firmware 1.20 te profiteren, onder andere, nieuwe opties voor autofocus.

Ongeveer een jaar geleden, dat Nikon heeft firmware versie 1.10 aangekondigd voor zijn pro-model D5. Zelfs dan is het changelog was lang, en de huidige update naar versie 1.20 van de fabrikant heeft haar herwerkt over verschillende plekken. Alzo heeft de D5 twee nieuwe opties voor de AF-veldstand ontvangen. Dus moet het mogelijk zijn te kiezen uit nu horizontaal of verticaal meetveld rijen autofocus. Wordt AF-C geselecteerd als de scherpstelling, wordt de camera prioriteit in de geselecteerde rij waarin het dichtst bij de camera ligt object geven aan dat meetveld.

Ook bij de Ondersteuning voor AF-P-objectieven Nikon beweert te hebben ingediend. Aldus wordt de D5 met deze lenzen nu handhaafde zijn eerdere positie van de autofocus nadat de sluimerstand. Verder wordt in handmatige scherpstelling scherpstelteken knippert nu in de zoeker van de focusring te draaien, de scherpstelafstand of oneindige zijde is ofwel bereikt.

Hier worden verder vermeld in de changelog veranderingen:

De firmware downloads en installatie-instructies voor de D5 en de D500 zijn beschikbaar op Nikon's support website. (Msi)