Panasonic TZ81 compact camera met 30x zoom in de test: de beeldkwaliteit op de proef gesteld

Panasonic TZ81 met 30x zoom

De nieuwe TZ81 zoom 24-720 mm, maar levert ze, terwijl nog steeds goede beeldkwaliteit? We testten de camera.

Slechts elf centimeter breed en zes centimeter hoog, de TZ81. Het past gemakkelijk in een borstzak en het gewicht is verwaarloosbaar met minder dan 300 gram. Wie pakt voor de feestdagen, zal altijd een plek te vinden in de koffer of handbagage voor de TZ81. De prijs is ambitieuze met 400 euro voor een compacte camera wel, maar de camera inzoomt minst klein beeldscherm gelijk 24-720 mm. Als men deze brandpuntsafstand met een SLR-kaart, zou je toegang hebben significant diepere zakken.

De vergelijking is natuurlijk omdat de DSLR is in een geheel andere klasse kwaliteit: het APS-C chip op de 1300D bijvoorbeeld meet 22.3 × 14.9mm. De TZ81 chip is slechts 5,6 x 4,2 mm (1 / 2,3 inch). Grofweg, hoe groter de beeldsensor, hoe beter de beeldkwaliteit te verwachten. En minder dan de TZ81 chip als het wordt. Zelfs smart phones nu werken met deze sensoren.

Bescheiden verworvenheden van de TZ81

Bijgevolg is de testresultaten vallen: tonen JPEG bestanden die de camera ingrijpt zwaar in het beeld, zelfs bij lage gevoeligheden. Bij ISO 100, de sterk reflecterend in geslepen randen enerzijds en traag structuren anderzijds - die is toegevoegd aan een plastic beeldeffect. 1-View tot bijna geen patronen te herkennen in onze c't-test scène: Zelfs bij ISO 200 in de eerste De prestatie van de lens bij hogere brandpuntsafstanden nogal bescheiden. Zelfs bij 300 millimeter te krassen alleen op de 1000 lp / Bh mark.

In c't Digitale fotografie Voor de volledige recensie, waaronder testbeelden en outdoor scènes. De behandeling, draadloze en post Focus collega's die meer nauwlettend in de gaten.

Zie ook:

Foto 1 van 5

Panasonic DMC-TZ81 (5 foto's)

De Panasonic DMC-TZ81 is een compacte camera met een 30x zoom en een 1 / 2,3-inch chip. Zij vervangt de DMC-TZ71.
(Foto: Panasonic)

(Ssi)