Karma: GoPro verkoopt teruggeroepen drone weer

Karma: GoPro verkoopt teruggeroepen drone weer

(Foto: GoPro)

GoPro eerste drone had langverwachte - maar de actie camera specialist ze moest terugtrekken uit de markt als gevolg van het risico van vallen na slechts twee weken. Nu is de drone is "karma" doorverkocht.

De actie camera specialist GoPro heeft bracht zijn teruggeroepen vanwege een risico op vallen eerste camera drone na bijna drie maanden terug op de markt. Als een probleem het slot van het batterijcompartiment waren geïdentificeerd - dit zou zijn opgelost in een aantal gevallen, de batterijen en de stroomvoorziening afgesneden, zei GoPro. Rondom 2500 verkocht "karma"Drones werden teruggeroepen. Het model wordt nu verkocht met een hernieuwde vergrendelmechanisme gezegd.

Met de goof GoPro moeilijk, zelfs de belangrijke kerst bedrijf na de verkoop al in het voorgaande jaar had geschwächelt. In de zaken met camera drones voldoet GoPro diverse gevestigde concurrenten zoals DJI vanuit China, dat haar marktpositie door de "karma"kon nog versterken -Patzer.

"karma" aan dit land "weldra" zijn verkrijgbaar in twee varianten: zonder een camera voor 870 euro, met een Hero5 Zwart voor 1.200 euro.

Twijfels over de omvang van de markt

GoPro gemeld nadat de Amerikaanse markt in de buurt op donderdag op de resultaten van het afgelopen kwartaal. Na teleurstellende resultaten over het derde kwartaal was de voorraad verloren in één klap ongeveer een vijfde van zijn waarde.

GoPro is een pionier in het bedrijf van actie-camera's voor sporters en avonturiers. Maar het bedrijf is nu goed op de toegenomen concurrentie van andere aanbieders camera's en smartphones te creëren. Onlangs was er ook twijfel hoe groot deze markt is te allen. (Met materiaal van het AP) /(ANW)