Makerarm: frezen, lase knippen, samengesteld en gedrukt in 3D

(Foto: makerarm.com)

Een manusje van alles van een bewerkingsmachine studeerde financiën bereid fans op Kickstarter - het ziet ze met hun mooie witte bekleding meer als een precisie-laboratoriumapparatuur. Wat is niet helemaal verkeerd.

Eigenlijk is het idee van de multifunctionele apparaten is zo voor de hand: Als u ooit een mechanisch complexe driedimensionale positionering van een 3D-printer hebben opgebouwd, waarom dan niet gelijk aan een vervangbare kop, waarmee het toestel kan worden ingebouwd in CNC molen te bieden? In de regel echter, zoals 3D-printing en frezen station wagon vast te zitten in een behuizing die de ruimte volledig omsluit. Dit is anders bij Makerarm, voor de momenteel financiering werking op de kickstarter crowdfundingplatform luidt: Deze inrichting bestaat in hoofdzaak uit een vrijstaande kolom kan roteren om zijn basis en een arm die naar beneden beweegt hoger of lager. De giek een verdere scharnier half.

De Makerarm moet in staat zijn de verwisselbare gereedschapkop plaatsen in een straal van ongeveer 40 centimeter straal naar wens de hoeveelheid bruikbaar is 25 centimeter. Het ontwerp van de arm vaag doet denken aan die van 3D-printen en lasersnijmachine LumiPocket LT Lumi Industries. Het bedrijf Makerarm belooft een absolute nauwkeurigheid van 0,1 mm, moet de relatieve reproduceerbaarheid van een artikel zelfs minder dan 0,05 millimeter. De tool hoofd kan moeilijk tot een kilogram zijn - het systeem moet ook hier DIY projecten geopend worden getoond. Een tweede verbinding in de beugel voor bewegingsvrijheid kan worden ingebouwd.

rounder

Makerarm
De software Makerarm.io draait in de browser en op verschillende mobiele apparaten.vergroten
Afbeelding: makerarm.com
De fabrikant wil een aantal verschillende instrumenten voor de Makerarm bieden, zodat de machine ongeveer selectief gedrukt door de methoden stereo of FDM in 3D, assembleren printplaten, zet soldeer pads, draai de schroeven, beweeg dingen, snijden met een laser of een mes of versieren cakes kan. automatische aanpassing moet behoren tot de positie van het werkoppervlak van de verfijningen, ook het maken van diverse wapenfabrikanten kunnen samenwerken - ingebouwde Wi-Fi biedt de communicatiestroom. De werkorders te configureren in een speciaal ontworpen software, bovendien elke koper van een Makerarms is om een ​​commercieel levensvatbare eenjarige licentie ontvangen voor de CAD / CAM cloud service Autodesk fusion 360

Makerarm nog steeds niet bereikt de financiering doelstelling van iets minder dan $ 350.000, maar de campagne heeft een looptijd van één maand. Voor degenen die nog willen in te krijgen, helaas, niet vroege vogel kopie meer te halen. De meest voordelige optie zijn in 1400 US dollar voor een arm en een instrument hoofd naar keuze (verzending naar Duitsland kost een extra $ 105). Wie liever een compleet pakket met alle gereedschap hoofden, betaalt 2.200 dollar. Ter vergelijking, een verfijnde operatieve FDM 3D-printer kost veel vergelijkbaar.

alternatief

Als dit te duur zou Kijk Dobot, een 4-assige robot arm in een klassiek ontwerp en Arduino-gebaseerde, dat ook bij Kickstarter in de race verkregen.

Dobot te financieren doel al bereikt, maar het is nog steeds in beperkte hoeveelheden voor $ 450 (inclusief wereldwijde verzending) voor de maker en de hacker versie van de arm opt zonder accessoires. De onbeperkte volledige uitrusting met verschillende gereedschappen en sensoren kost 800 US dollars.(PEK)