Lasersintering 3D-printer van Polen voor 7000 US dollars

Laser sintering 3D printer zelf vormen worden gecreëerd die niet kunnen worden geproduceerd met gebruikelijke werkwijzen.

(Foto: Sinterit)

Polyamide voorwerpen uit lasersintering printers zijn het hoogtepunt van 3D printen: Fijn, sterk, maar toch elastisch. Tot nu toe echter, de kosten uitrusting voor een klein fortuin. Dat lijkt nu te veranderen.

Dit is Lisa, de 3D-printer Sinterit - zelfs als de behuizing van het apparaat lijkt meer op een middelhoog PC toren.
Dit is Lisa, de 3D-printer Sinterit - zelfs als de behuizing van het apparaat lijkt meer op een middelhoog PC toren.vergrotenDe 3D-printers een andere industrie domein hapert: Na de komst van goedkope FDM plastic printers vijf jaar geleden en de eerste low-stereolithografiemachine vanaf 2012 een laser sintering 3D-printer is momenteel beschikbaar voor aankoop voor $ 7000 plus belastingen. Afkomstig uit de Poolse fabrikanten Sinterit zal later kosten $ 8000 en zal te zien zijn op de beurs Euromold, die plaatsvindt van 22 tot 25 september in het expositiecentrum Düsseldorf. Sinterit is te vinden in hal 16 op stand D126.

De Sinterit 3D printer naar de naam Lisa is 65 cm x 55 cm x 40 cm hoog en 30 kg. Lisa tot een grootte van 13 cm x 17 cm x 13 cm afgewerkte voorwerpen, met laagdikten tussen 0,06 mm en 0,15 mm. De laser heeft een vermogen van 5 watt. Als het materiaal biedt op dit moment Sinterit zwarte polyamide poeder (PA 12), die meer materialen zijn te volgen. Een korte video toont een voorbeeld van Lisa's productie:

Kunststofdelen die zijn gemaakt van polyamide poeders volgens de werkwijze van selective laser sintering (SLS) zijn ook erg sterk en veerkrachtig - bij een test een paar jaar geleden konden ketens filigraan slechts sterke een millimeter leden van gesinterde polyamide belast met meer dan drie kilogram gewicht voordat zij scheurde. De bereiding van poeder als een ruw materiaal een voordeel: al het poeder dat geen deel uitmaakt van het werkstuk blijft liggen tijdens het productieproces. Het ondersteunt overhangende delen wordt afgeborsteld of afgeblazen het uiteinde en kan worden hergebruikt voor het volgende model. Aangezien de gerede voorwerpen worden entstützt, vormen mogelijk dat zich anders niet kan produceren, zoals losse bollen losse ballen in losse bollen.

De prijs: vier cijfers in plaats van zes cijfers

Tot nu toe zijn er laser sintering machines alleen in de categorie voor de productie van kapitaalgoederen geweest - de apparaten over de Duitse fabrikant EOS bijvoorbeeld materialiseren hun objecten niet alleen plastic, maar ook uit metaalpoeder, zoals staal of titanium. Dat dit zal geleidelijk veranderen, is het waarschijnlijk te zijn dat belangrijke patenten op dit proces in januari van vorig jaar zijn verlopen ook. De giek in goedkope glazuurlaag 3D printer (FDM) sinds de late jaren nul werd ook gevoed door de toenmalige verlopen octrooibescherming.

daarom Sinterit niet de enige fabrikanten die het duwen van een gunstige SLS 3D-printer op de markt. Zo, het Zwitserse bedrijf Sintratec begonnen met een succesvolle crowdfunding campagne in de productie van hun eigen machine, maar het apparaat is momenteel uitverkocht. Ook een andere uitstekende kandidaat, de Snow White van de Italiaanse fabrikant Sharebot is niet te kopen - is momenteel actief de bèta-test.

(PEK)