Microsoft brengt Office Lens voor iOS en Android

Met een haven van het document scanner Office Lens Microsoft breidt zijn aanwezigheid op de iPhone en Android smartphones. De tool automatisch converteert een analoge opname medium in een digitale versie.

Sinds enige tijd heeft Microsoft naar de perrons van de competitie opengesteld, dan Office kan nu ook reizen gebruik smartphone systemen met apparaten met Apple of Google. Nu is de groep heeft het document scanner Office Lens ook uitgebracht voor de iPhone en smartphones en tablets met Android.

Het programma is een hulpmiddel bestaande uit een registratiemedium van een analoog - aanpassen van een digitale uitgang - bijvoorbeeld een klassieke afgedrukte document, een ontvangstbewijs of een whiteboard. Office Lens erkent de mate automatisch, waardoor een handmatige bijsnijden.

Microsoft
Diversiteit: Met Office Lens kan zijn digitale kopieën van klassieke stukken, maar ook ontvangsten of whiteboards te maken.vergroten
Afbeelding: Microsoft
De software maakt gebruik van een systeem voor het herkennen van tekst (Optical Character Recognition - OCR), zodat de informatie direct kan worden gekopieerd en hergebruikt. Bijgevolg kan de gebruiker een opname te exporteren als Word, PowerPoint of PDF-bestand. Visitekaartjes kunnen automatisch als contactpersoon aan de andere kant worden toegevoegd. Opnamen kunnen direct worden opgeslagen in OneNote of Microsoft Onedrive van de functie, optioneel ze kunnen delen via e-mail met andere gebruikers.

Tot nu toe, Office Lens was alleen beschikbaar voor Windows Phone, nu is het ook in het kader van iTunes te downloaden. De app is gratis en is iOS 8.0 vooruit. Wie wil de tool op Android proberen, nog steeds tevreden met een preview-editie te worden - in een blog toont Microsoft hoe geïnteresseerd is kan de software te installeren.(Fo)