NethServer 7: Admin Friendly Linux-pakket voor bedrijven

(Foto: NethServer)

Na een aantal beta edities NethServer is nu gepubliceerd. 7 De verdeling is gebaseerd op CentOS en het moet de beheerders te vereenvoudigen om een ​​Linux-server in de onderneming uit te voeren.

Met NethServer 7, het project met dezelfde naam bracht een nieuwe editie van de Linux-distributie voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het besturingssysteem op een eenvoudig te beheren open source server te bieden aan de bestemming, bestuurders heeft.

Nieuwe basis met CentOS 7.3

NethServer op basis van CentOS en is nu op versie 7.3 van het gebouw op RHEL distributie. Eerder kwam Edition 6.8 wordt gebruikt. Verder NethServer kunnen de taken van een Samba Active Directory-controllers in de toekomst te nemen. Zo wordt het systeem naadloos geïntegreerd in Windows-omgevingen, in overeenstemming met de bijbehorende aankondiging van de ontwikkelaars.

Ook aan boord Volgende Cloud is ook 10. De splitsing van de ownCloud project is voor het bedienen van een private cloud en is gemodelleerd op diensten zoals Google Drive. Andere nieuwe functies zijn beschikbaar op de e-mailserver. Hij kreeg een plug-in full text search in IMAP of webclient. In plaats daarvan Fetchmail nu GetMail komt als een mail ophalen middel (MRA) gebruikt.

Bovendien, de ontwikkelaar van de firewallfuncties voor deep packet inspection (DPI) toegevoegd via NDPI. Bijvoorbeeld, moeten de regels worden aangepast, zodat bijvoorbeeld alleen de geselecteerde medewerkers toegang tot bepaalde cloud services. Bovendien, nu een traffic shaping kan maken. Het doel is om ervoor te zorgen dat essentiële diensten tijdens de werkuren op het netwerk prioriteit.

Vroege inspectie neemt MITM

Wanneer transparante HTTPS-proxy, het project heeft de MITM-functie (Man in the Middle) weg. Ze bleef versleuteld verkeer in het achterhoofd. In plaats daarvan NethServer moet al te identificeren bij het aansluiten van het doel en mogelijk te voorkomen dat de volledige overdracht of op andere wijze de gegevens passeert onveranderd.

Om meer stations installeert, worden repositories voor software collecties standaard ingeschakeld (SCL) en NethForge. Er zijn ook enkele optische verbeteringen. De ontwerpers hebben volledig herontworpen de web-interface en de wizard bijgewerkt voor de eerste touchdown. NethServer verschijnt als gratis software onder de GPLv3. De ontwikkelaars bieden ook een Enterprise Edition met commerciële ondersteuning en andere diensten.(Fo)