CreateJS bundelt bibliotheken voor HTML5 en Flash-ontwikkelaars

In samenwerking met Adobe heeft het team om Skinner (gskinner.com), die heeft gewerkt op het moment voor Microsoft al op de HTML 5-technologie demo Pirates Liefde Daisies, een nieuwe JavaScript-bibliotheek voor HTML5 en Flash / AIR-ontwikkelaar Grant gepresenteerd. CreateJS combineert een aantal bestaande bibliotheken voor de weergave van afbeeldingen, audio en Flash-elementen. Daarnaast bevat de collectie een eigen toolkit die kunnen worden geëxporteerd naar de HTML5-platform content van Flash Pro.

In de kern CreateJS bundelt de vier JavaScript-bibliotheken EaselJS, TweenJS, SoundJS en PreloadJS nog in ontwikkeling voor een pre-loading van de verschillende componenten. Bovendien is de Adobe AIR-toepassing Zoë is inbegrepen in het pakket waarmee swf animaties kunnen sheet exporteren EaselJS als Sprite.

Heel nieuw is de CreateJS toolkit die gskinner.com in samenwerking met Adobe heeft ontwikkeld. Het biedt veel meer mogelijkheden dan Zoë en om Flash Pro-ontwikkelaars in staat om de inhoud te exporteren zoals pictogrammen, vectoren, animaties, bitmaps, geluid en tekst. De data geleverd vanaf de toolkit als een bibliotheek van objecten erboven CreateJS en HTML5 kunnen aanspreken dan.

De nieuwe CreateJS bibliotheek moet beschikbaar zijn in de komende weken createjs.com zijn. Een documentatie, demo's en verschillende tutorials die team gskinner wil ook publiceren. Voor licenties, heeft de groep geen informatie - maar zoals de meeste van de reeds opgenomen bibliotheken zijn open source onder de MIT licentie, kan een vergelijkbare licentie formulier voor CreateJS worden verwacht. Iets langer mede-ontwikkeld door Adobe Toolkit lang op zich wachten, bovendien zal zijn, omdat Adobe kon nog steeds geen informatie over de beschikbaarheid te bieden.(Rl)